3.2.2016. U DONJOJ TRAMOŠNICI
U srijedu , 3.veljace 2016 u Donjoj Tramosnici je obilježena godisnjica pogibije Fra Love Milanovića. Središnji dio programa je bila zavjetna Sv.Misa u župnoj crkvi Sv.Ivana Krstitelja, koju je predvodio Fra Petar Matanović uz koncelebraciju 14 svećenika.. .............

............Pred mnoštvom župljana, misno slavlje su uveličali Pjevački zbor iz Tuzle, hodočasnici iz tuzlanskog i brčanskog kraja, uvaženi vicekonzul R.Hrvatske iz Tuzle, te vicepostulator otvorene kauze za proglašenje fra Lovre blaženim. Tom prigodom je blagoslovljen nadgrobni križ poginulog Mate Kristića, koji je definitivno postavljen pred mjesnom kapelicom. Protokol obilježavanja ove godišnjice je osmislio župnik fra Jozo, kome su na pripremi i realizaciji svesrdno pomogli župljani- mjestani D.Tramošnice.

Poslije duhovnog dijela programa, pod šatorom u crkvenom dvorištu je za sve posjetitelje priređen domijenak. Domijenak je poslužio kao okrepa a i kao prigoda za druženje svih svećenika sa župljenima, hodočasnicima i visokim svijetovnim dostojanstvenicima. Svi se utječemo pokojnom fra Lovri i molimo Svevišnjeg za njegovo proglašenje blaženim.

Tadija Leutar,dipl.ing.

( Pogledajte galeriju fotografija )