Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

NAJAVE DOGAĐANJA

14. Tramošnička večer

Subota: 2. 2. 2019, CH


ZADNJE GALERIJEBlagdan Tijelovo u Tramošnici 2018Sveta Krizma u Tramošnici 201813. Tramošničke fešte u Švicarskoj 2018Svi Sveti Tramošnica 2017.Fešta u Čardaku,
subota, 05.08.2017Pogledajte fotografije - Gospa od Anđela 02.08.2017.Fotografije s polaganja vijenaca u Tramošnici, 01.08.2017Tramošnička fešta u ŠvicarskojFotografije s utakmice
NK Tramošnica - KostrčSvi Sveti u Tramošnici 2016Fotografije s utakmice
NK Tramošnica - Mladost SibovacFotografije s utakmice
NK Tramošnica - NK DragovoljacFotografije s utakmice
NK Tramošnica - NK BokFotografije s utakmice
NK Tramošnica - NK FrankopanFotografije s utakmice
NK Tramošnica - NK MladostFotografije s utakmice
NK Tramošnica - NK DubravePosveta spomenika palim
braniteljima ČardakaMalonogometni
turnir u Tramošnici 2016Dani sjećanja
u Tramošnici 2016Boksački turnir
"Marko Bošnjak" 2016Sveti Ivo
Donja Tramošnica 2016Jurjevo u Orlovom Polju 2016NK TRAMOŠNICA - MLADOST SIBOVACZK D. TRAMOŠNICA THUN - TRAMOŠNIČKA FEŠTA U ŠVICARSKOJSvi Sveti, Okruglić, 1.11.2015Dani Sjećanja Tramošnica, 1.8.2015Jurjevo u Orlovom Polju 2015Uskršnji turnir u tucanjuTramošnička fešta u Švicarskoj 2015Svi Sveti u TramošniciNova kuća u Orlovom Polju8. Tramošnička noć u Beču 2014TURNIR U SPOMEN POGINULIM I NESTALIM BRANITELJIMA 2014Tramošničko ljeto 2014ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA, PATRON ŽUPE U TRAMOŠNICI D.Jurjevo u Orlovom Polju
(Foto: Ruža Jurić)9. Tramošnička fešta
foto: M. PerakSvi Sveti
foto: Mara MatićProslava obljetnice
40 godina Župe
Donja TramošnicaPripreme NK Tramošnica
(Foto: R. Kadrić)Tramošnička večer u ŠvicarskojDušni Dan Tramošnica 2012
(foto: Ilija B.)Svi Sveti 2012
(foto: Ilija B.)Osnovna škola Tramošnica 2012(foto: Ilija B.)IV. Memorijal "Marko Bošnjak"(foto: Ilija B.)Gospa od Anđela 2012
(foto: Ilija Kozić(Baćin))Turnir na Grabu 2012
(foto: Ilija Kozić(Baćin))Stara župa Tramošnica
(foto: Vinko Jovanovac)Tulum bez gastarbajtera
(foto:I. Božić)Tramošnička fešta
Grenchen CHSlatinska fešta
(foto: Ilija Božić)25. godina braka
(foto: Ilija Božić)Pos.Sijelo Gradačac
(foto: Ilija Božić)Turnir u G. Tramošnici
(foto: Ilija Božić)Pos.Sijelo Gradačac
(foto: Tadija Leutar)Tramošnički dani .
(foto: Stijepo Šokčević)Gospa od Anđela
(foto: Ilija Božić)Gospa od Anđela
(foto: Tadija Leutar)Sveti Ivo - Patron Župe u Tramošnici D.
(foto: Tadija Leutar)7. Tramošnička fešta
Grenchen CH
(foto: Ante Baković,
Ilija i Manda P.)Tramošnička fešta - Beč''Veseli'' dani u TramošniciPromocija knjge Tramošnica I i II(foto: I. Božić)Turić - Ilino 2010
(foto: S. Šokčević)Posavsko sijelo - GradačacNogometni turnir u čast
poginulih - D. TramošnicaTurnir u Tramošnici
(Srijeda: 28.7.2010)Patron Župe u Tramošnici D.
Foto: M. Anić, I. Gagulić i
T. LeutarPoplava u Tramošnici
(Tadija Leutar)Antunovo u Gradačcu
(Tadija Leutar)Jurjevo u Orlovom PoljuPeta Tram. Večer (CH)
foto: Marko IvankovićSijelo Bos. Posavine
(I. Božić)Božić u Tramošnici
(A. Kozić)Škola Tramošnica
(Ilija Božić)Božić u Tramošnici
(Željko Matić)Tramošnička noć u Beču 2009Fešta u Frankfurtu
(24.10.2009)Fešta u Frankfurtu
(24.10.2009)Kozići u jesen
(foto: Anto Kozić)Ljeto u Tramošnici 2009
(foto: Ž. Matić)Gospa od Anđela
(foto: A. Kozić)Župsko sijelo S. Slatina 1
(fotografije: Ilija Božić)Župsko sijelo S. Slatina 2
(fotografije: Ilija Božić)Gradačac - Posavsko sijelo
(foto: I. Božić)Gospa od Anđela
(foto: I. Božić)Druženje Tramošnjana
(foto: S. Šokčević)Bl. Sv. Ilije u Turiću
(foto: S. Šokčević)Gospa od Anđela 2009M. Miličević - Mlada misa
(foto: T. Leutar)Patron župe u Tramošnici D.
24.06.2009.Tramošnica
21. i 22.06.2009.Orlovo Polje-Tramošnica-
Gornjani 16.06.2009.Orlovo Polje i
Tramošnica 03.06.2009Memorijalni turnir
Marko BošnjakPokrivanje kapeleSlatinska feštaZlatni pir
Ivo i Mara šokčevićBlagoslov NjivakBlagoslov Grab


Pogledajte galeriju fotografija
Tramošnička večer


Pogledajte galeriju fotografija
Čardak


Klikni da pogledaš fotografije
Uskrs u Tramošnici


Klikni da pogledaš fotografije
Blagoslov Orlovo Polje

 

Pogledajte fotografije i video s Tramošničke fešte

Pogledajte video s Tramošničke večeri

Pogledajte video s Tramošničke večeri

Klikni da pogledaš sve fotografije 


Pogledajte web stranice Radia Orlovo Polje
Shoutbox Radija Orlovo Polje, detaljnijeNovi izgled stranice Orlovog Polja


Od petka 14.09.2018 naše stranice su promijenile izgled i nalaze se na glavnoj domeni www.orlovo-polje.com a ove stara će ostati ovdje još neko vrijeme na ovome mjestu dok ne prebacimo cijeli sadržaj na novu stranicu.


Poziv na utakmicu NK Tramošnica - NK Zadrugar


Od nedjelje 2.9.2018 počinje jesenji dio nogometne sezove u II ligi NSPŽ- Orašje, gdje će se natjecati i naš klub. Već u nedjelju 9.9.2018. od 16,30 sati naš klub je domaćim NK Mladi Zadrugar iz Donjeg Rahića.

Na stadionu NK Tramošnica postoji znatan broj reklamnih panoa čiji vlasnici nisu izmirili svoju obvezu plaćanjaza isticanje reklame. Svi koji tu obvezu nisu ispunili, uplatu od 150 KM mogu izvršiti i kod predsjednice kluba Katarine Božanović, o čemu će dobiti potvrdu o uplati i od datuma uplate uplaćeno vrijedi za jednu godinu dana.
Kao poziv za narednu utakmicu u Tramošnici, pogledajte priloženi Plakat

( Pogledajte najavni plakat utakmice NK Tramošnica - NK Mladi Zadrugar )

ZK.D.Tramosnica Thun, Najava događaja: 14. Tramošnička feštaAko čovjek ne može živjeti tamo gdje je rođen, trebao bi komad svoga rodnog mjesta ponijeti sa sobom. U tom duhu pozivamo sve naše Tramošnjane i prijatelje Tramošnice na 14. po redu Zavičajnu feštu;

-Tramošnica, selo moje, sve me tebi zove.-

Sve ove godine do sada, taj dan, prva subota u mjesecu veljači/februaru, svi mi Tramošnjani, ma gdje bili, bliži smo jedni drugima, bliži smo rodnom kraju ....

( više )

50. GODINA REDOVNIČKOG ŽIVOTA - SESTRA INOCENTA STIPIĆ
Gospodin je naš a mi njegoveOve godine, 2018. navršilo se 50 godina redovničkog života časne sestre Inocente Stipić. Ona i kopmletna njena generacija su ovaj svečani sveti čin obilježile zajednički u Sarajevu, na koncu srpnja. Danas je bilo svečano u mjesnoj župnoj crkvi Župe Ivana Krstitelja - Donja Tramošnica. Ova Župa je Župa rođenja sestre Inocente Stipić.
Na velikoj Sv.Misi, na Blagdan Sv. Klare kojom je predsjedao Fra Zdravko Dadić, koncelebrirao župnik fra Jozo i mnoštvo svećenika, uz mnoštvo župljana, rodbine i prijatelja sestre Inocente, časnih sestara iz Samostana u Gornjoj Tramošnici, slavilo se i u čast jubileja sestre Inocente. Spomenulo se svih njenih živih i pokojnih.
Po završetku Sv. Mise, slavlje se preselilo u rodno Šimino Polje, gdje se uz obiteljski stol okupilo mnoštvo da skupa sa sestrom Inocentom slavi Gospodina, dostojanstveno, ponizno.

( Pogledajte galeriju fotografija ) Tekst i fotografije: Tadija Leutar

9.8.2018. - NK TRAMOŠNICA U SRCUPoštovani prijatelji sporta i nogometa , Nakon duže stanke ovo ljeto NK“ Tramošnica '' kreće polako sa pripremama za predstojeću natjecateljsku sezonu 2018/19.

Poslije 13. godina od obnavljanja kluba i 11. sezona igranja u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, odnosno najvišem razredu nogometa u Posavskoj županiji, naš klub je prošlu sezonu nažalost “ispao” u Drugu županijsku nogometnu ligu i odlučeno je na sastanku kluba da se nastavi sa takmičenjem u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi....

( više )

2.8.2018 - GOSPA OD ANĐELA - TRAMOŠNICA GORNJAKao i svake godine do sada, a traje to dugo, za Blagdan Gospe od Anđela, pohrli mnoštvo u Gornju Tramošnicu, kod župne crkve Gospe od Anđela, hodočasti se Gospi u procesijama ili pojedinačno. Dođe mnoštvo svojoj Gospi od Anđela, ili zahvaliti ili zatražiti. I ove godine je župnik fra Pero Baotić sa nevelikom grupom mještana, uz svesrdnu pomoć časnih sestara iz mjesnog Samostana, na vrijeme počeo pripremati crkveni posjed za doček i prihvat velikog broja posjetitelja. Jer , ovo mjesto je naše Gospino svetište.

Dostojanstveno je izgledao posjed crkve kako i dolikuje zaštitnici , Gospi od Anđela, pristizali su hodočasnici u procesijama, već dan uoči, ili na sam Blagdan. Bogat je bio i duhovni sadržaj : od Misa duhovne pripreme kroz Trodnevnicu do središnjeg događaja, velike pučke Sv.Mise na sam Blagdan. U sve dane Duhovne pripreme, kao i na Blagdan Gospe, mnoštvo se ispovijedi, izmoli, zatraži Porciunkulski oprost. Lijepo je to vrijeme, kao i Gospa od Anđela, što može posvjedočiti više tisuća posjetitelja, ove, prethodnih a i budućih godina .

( Pogledajte galeriju fotografija ) Tekst i fotografije: Tadija Leutar

150. GODINA ŽUPE SV.MARKA EVANĐELISTE - GRADAČACDana 28.7.2018. u Gradačcu je obilježena 150. obljetnica župe Sv.Marka Evanđeliste- Gradačac. Zupa je osnovana tek 1868. godine jer je tada većina katoličkog stanovništva živjelo u okolnim selima, a samo mali broj u tadašnjem Gradačcu.
Osim niza svečanih sadržaja za ovu prigodu obilježavanja 150. obljetnice, središnji dio je bila Svečana Sv.Misa 28.7.2018. u 11 sati, koju je predvodio uzoriti Kardinal Vinko Puljić, uz koncelebraciju mnoštva svećenika. Svečana Sv.Misa je prikazana mnoštvu župljana župe Gradačac, okolnih župa,gostima iz udaljenijih župa, kao i gostima-predstavnicima društveno političkog života.
U nazočnosti velikog broja Časnih sestara, posebnu draž su dale časne sestre iz reda Kćeri Božije ljubavi iz Ugande, kao i pjevački zbor iz Župe Žepče. Cjelokupna Svečanost je održana na prigodno uređenom crkvenom dvorištu, uz bezprijekornu organizaciju Organizacijskog odbora, predvođeni vješto od mjesnog župnika. Da preuzvišeni Bog da puno ovakvih ili sličnih obljetnica.

( Pogledajte galeriju fotografija ) Tekst i fotografije: Tadija Leutar

24.6.2018 - PROSLAVA PATRONA ŽUPE TRAMOŠNICA DONJANa dostojanstven način, župljani župe Sv.Ivana Krstitelja - Donja Tramošnica , su proslavili Patron- Blagdan svog zaštitnika Sv.Ivana Krstitelja.
Proslava Parona je obilježena duhovnim i svjetovnim programom. Duhovni program je protekao u znaku trodnedve duhovne pripreme ( sv. ispovijed, moljenje krunice, Sv. Mise), Župne Misije sa temom Sv.Ivan Krstitelj-trajni poziv za obraćenje i velikom svečanom Sv.Misom na sam dan Sv.Ivana Krstitelja, u nedjelju 24.6.2018 u 11 sati.

Sv.Mise trodnevnice od 21.6. do 23.6.2018., Župne Misije sa temom Sv.Ivan Krstitelj-trajni poziv za obraćenje, kao i veliku svečanu Sv.Misu na sam dan Sv.Ivana Krstitelja predvodio je Fra Damir Pavić - tajnik Provincije Bosne Srebrene iz Sarajeva Ove godine je bilo vrlo svečano, a tom su doprinijeli fra.Damir - svojim nadahnutim propovijedima, fra Miroslav Petrac - pjevajući pjesme sa svojih CD-ova , te mnogobrojni župljani , njihovi gosti i hodočasnici.
Poslije Sv.Mise na dan Patrona, poslužen je ručak za sve, uz muziku uživo. Svemu ovom je ponajviše doprinio župnik Fra Jozo Puškarić.

( Pogledajte galeriju fotografija ) Tekst i fotografije: Tadija Leutar

13.6.2018 - ANTUNOVO U GRADAČCUNa Blagdan Sv.Ante Padovanskog, 13.6.2018. u Gradačcu , u dvorištu župne crkve , održana svečanost Antunovo u Gradačcu, u organizaciji Župnog ureda Gradačac i HKD Napredak.
Svečanost, kako je napisano na najavnim plakatima imala je duhovni dio , koji se sastojao iz Procesije sa kipom Sv.Ante I. Velike pučke Sv. mise u 11 sati. (Sv.misu je predvodio preuzvišeni biskup Pero Sudar uz koncelebraciju mnoštva svećenika) , a odmah poslije Sv.mise je organizirano veselje uz ručak za sve.
Proslavi Antunova su nazočili mnogi crkveni i civilni velikodostojnici, mnoštvo župljana župe Gradačac , okolnih i udaljenijih župa. Želja organizatora je, kao i svake prethodne godine, da se u Gradačcu obnovi manifestacija Antunova , kao dio duhovno - kulturnog života Gradačca , na radost svih žitelja a posebice onih koji slave Sveca, Sv.Antu Padovanskog. Dio slavljeničkog odzračja pogledajte na slikama u privitku.

( Pogledajte galeriju fotografija ) Tekst i fotografije: Tadija Leutar

26.5.2018 - U TRAMOŠNICI D. ODRŽAN SASTANAK GENERACIJESastanak generacije koja je završila osmogodišnju školu 1975 godine u Tramošnici održan je u prostoriji uz Kafić i Tramošnici. Pogledajte fotofrafije sa tog sastanka Generacije. Za pohvaliti je što su tom sastanku Generacije prisustvovali i nastavnica Dragica (sada živi u Beogradu), nastavnica Javorka ( sada živi u Nišu) i nastavnik Osman. Kako bi se Generacija mogla ravnati, stavit ću slike i iz tih vremena a i slike sa ovog sastanka.
Na sastaku Generacije su nazočili oni koji su mogli i htjeli doći. Oni koji su zakasnili (npr.Marko Anić) i nisu na slikama. Svi žitelji Tramošnice se uvijek raduju ovakvim susretima jer je to i za njih događaj u selu, šteta je što je ovakvih susreta malo, a iz Tramošnice je izašlo mnog generacija maturanata- osnovnoškolaca.

( Pogledajte galeriju fotografija ) Tekst i fotografije: Tadija Leutar

Blagoslov polja 2018. – Jurjevo, Markov dan...


Na jednom od najljepših trgova grada Zagreba, gdje je smješteno i Hrvatsko narodno kazalište, nalazi se kip Sv. Juraja koji kao vitez na konju ubija zmaja. Naziv trga mijenjan je osam puta. Samo da spomenem da se od 1946.-2017. godine zvao Trg maršala Tita, a od prošle godine se zove Trg Republike Hrvatske. Dakle, kako su se mijenjale države i vlasti, tako su obično mijenjali nazive tog lijepog trga, ali Sv. Juraja nitko ne dira........

( više )


LIKOVNA IZLOŽBA SESTRE BOŽENE IZ SAMOSTANA TRAMOŠNICA


Kako je najavljeno, u Aqua Centar- Bazeni Orašje , od 7.4.2018 do 13.4.2018., održana je prodajno-humanitarna Likovna izložba na kojoj se svojim slikama predstavila sestra Božena Gagulić iz Samostana Tramošnica. Izložba je organizirana pod nazivom „Putujući u svijetlosti Emausa“, postavljena u poslijeuskrsno vrijeme , vrijeme kada i Isusovi učenici u strahu i nepovjerenju odgonetaju misterij uskrslog Isusa.

Izložba nas je želila posjetiti da danas hodamo, putujemo, tražimo - ali ne nađemo. .......

( više )

CvjetnicaDan je bio ugodan, baš onakav kakav dolikuje proljeću. Uživala sam u raskoši Stvoriteljeve darežljivosti koju je uz puno umijeća i truda doradila ljudska ruka. Ambijent prirodan, stilski dotjeran, vremenski prilagođen. Priroda se poigrala bojama karakterističnim za rano proljeće, nebom i suncem. Izborom cvijeća i ostalih detalja čovjek je upotpunio paletu proljetnih boja. .......

( više )

PONUDA NK TRAMOŠNICA ZA 2018. GODINUNK Tramošnica se natječe u I- županijskoj nogometnoj ligi Posavine – Orašje. Jesenji dio natjecanja za 2017/2018 nije završila dobro. Između niza problema je I nedostatak novca za klub.

Napominjemo, Klub se finansira iz :
- sredstva koja doznačava općina iz svojih proračunskih sredstava za pomoć sportu
- sredstava NSŽP
- povremenih doznačenih novaca sportskih saveza
- sponzorskih i donatorskih sredstava .......

( više )


''SELO MOJE SVE ME TEBI ZOVE''
ODRŽANA 13. TRAMOŠNIČKA FEŠTA U ŠVICARSKOJIza nas je još jedna uspješna Tramošnička večer, trinaesta po redu, koju organizira Zavičajni klub D. Tramošnica Thun ( CH ). U subotu 03.02.2018. godine je u mjestu Zollikofen/Bern po 13. puta sa ljubavlju organizirana i odrađena Tramošnička večer. Večer koja je bila opuštena, vesela i razgovorljiva. Popraćena sa glazbom, folklornom grupom Plehan Bern, bogatom tombolom, domaćim kolačima i naravno jelima i pićima kojih nije manjkalo. .......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

U GRADAČCU ODRŽAN NAPRETKOV BOŽIĆNI KONCERT 2017.Navješćujući nadolazeće Blagdane , a kao čestitku za Božić i ove je godine Hrvatsko kulturno društvo „NAPREDAK“Gradačac priredilo u Gradačcu 17.12.2017. u 17 sati Božićni koncert. Prigodni Božićni koncert je izvela KUU “KRISTAL-SLADORANA”- Županja, na zadovoljstvo nazočnog puka župe Gradačac, i okolnih župa.
HKD Napredak je darovao ono što ima, od srca, podijelio je radost blagdanskih davanja , na zadovoljstvo nazočnih, visokih predstavnika diplomacije, zakonodavne i izvršne vlasti, redovnika i redovnica, te mještana Gradačca i okolnih župa. Odmah poslije koncerta je priređen svečani Božićni domijenak za sve nazočne.
Čestit Božić i sretna Nova godina. HKD NAPREDAK Gradačac ( Tekst i foto: Tadija Leutar )

( Pogledajte galeriju fotografija )

BLAGDAN SVIH SVETIH NA OKRUGLIĆKOM GROBLJU 2017.Na blagdan Svih svetih i Dušni dan okupljamo se na našim grobljima da se prisjetimo i pomolimo za sve naše pokojne kako bi se što prije našli u društvu Svevišnjega. Naši pokojnici odlaskom u vječni život postali su naši zagovornici. Kao što mi molimo za njihove duše, oni ulaskom u kraljevstvo Božje mole za nas. .......... (Piše: T. Bošković)

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Stara devizna štednja - Možda nekome pomogne
(Detaljna uputstva, obrasci, primjeri )


Eh, dobra stara vremena! Nekada je postojao lijepi običaj kod naših ljudi da djed i baba darivaju unučad. Tako bijaše i kod mene: kad mi se rodila kćer, kupio djed veliki dukat (mislim da su ga zvali „šorvan“) i još k tome nešto DM; rodio se sin, otvorio djed deviznu štednu knjižicu Investbanka Beograd, poslovnica u Gradačcu (iznos pristojan, ali nije za javnost), i tako redom, pa koliko je bilo djece i unučadi. Lijep običaj, nema što! Narodna poslovica kaže, bolje da propadne selo nego običaji. Selo nažalost propalo, a ne znam koliko su ostali običaji. .......

( više )


KAPELA NA GROBLJU OKRUGLIĆ


Groblje na Okruglići je staro mjesno groblje na kome se u poslednjih stotina godina ukopavaju umrli iz Tramošnice Donje, Tramošnice Gornje, Turića i Srednje Slatine. Nekada je to bilo Župno groblje, dok je Tramošnica bila jedna župa. Do duše Turić je imao svoje mjesno groblje ( možda je poznatije kao Fra Lovrino groblje), ali su se na groblju Okriglić sahranjivali Liporašćani ( ponekad i iz Turićkog Liporašća).

Na svakom groblju treba, tako i na Okruglićkom postoji grobljanska kapela, koja treba da posluži za vjerski dio obreda sahrane.
U novija vremena, grobljanske kapele se opremaju i rashladnim komorom u koju se smješta ukopna škrinja sa pokojnim. Taj dio se ružno zove „mrtvara“. .......

( više )


STARA DEVIZNA ŠTEDNJA - OBAVJEŠTENJE


U skladu sa Uredbom o izmjeni Uredbe o postupku verificiranja potraživanja i gotovinskih isplata po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji Bosne i Hercegovine (Sarajevska banka, Tuzlanska banka, Komercijalna i druge bosanske banke) ("Službene novine FBiH", br. 42/17, od 07.06.2017. godine), rok za podnošenje zahtjeva za verifikaciju (isplatu) stare devizne štednje je od 01.07.2017. do 30.09.2017. godine.

Potraživanje stare devizne štednje kod banaka iz Srbije (na primjer Invest banka Beograd , kod koje su prije rata štednju imali mnogi Tramošnjani) može se vršiti do kraja godine.

Za više informacija obratiti se Šokčević Mati na telefon 061193063 ili nazvati AFIP Tuzla na telefon 035277282.

SKULPTURA POSAVKA NA BICIKLUDana 1.9.2017 je u Orašju postavljena skulptura „ Posavka na biciklu“ , rad kipara Antuna Jurkića iz Tramošnice.Skulptura je dimenzija 2 x 2,6 metara, izrada je trajala oko 3 mjeseca, A svečanost njena postavljanja biti će upriličena sutra, u povodu manifestacije „ 22.Dani hrvarskog filma“

Prigodom postavljanja skulpture, kipar Jurkić je izjavio : „ Obzirom da sam rođen u Posavini, ova ideja i meni živi već 5 godina. Kad prolazim toliškim krajem, uvijek gledam žene koje biciklom dolaze u crkvu, naravno kao i moja mama.Sretan sam da sam dobio priliku da napravim ovu skulpturu“ Ovo je iznimno i privlačno umjetničko djelo, zasigurno će biti lijep i jedinstven poklon oku svakog prolaznika.

Tadija Leutar,dipl.ing.str.

( Pogledajte galeriju fotografija )

„Mirno spavam, jer si Ti, Oče, mir moj“ Ps 4,9
(Piše: Marija Bošković)


Dok smo bili djeca školska nam je godina izgledala kao da nema kraja. Danas, jedan tjedan projuri za drugim. Proljeće smo izgubili između zime i ljeta. Svijeće na grobovima zapaljene na Dušni dan i blagdan Svih svetih, nisu ni dogorjele, a posvuda oko nas već titraju i bliješte Božićna svjetla. Život ne stoji unaprijed programiran u nekom voznom redu. Mnogo toga se događa. Živimo životom punim obveza. Što čovjek postaje stariji, čini se kao da pješčani sat života nepovratno istječe sve brže i brže. .......

( više )


STARIJE FOTOGRAFIJE IZ GORNJE TRAMOŠNICEOva fotografija je iz 2003. godine. Slikano je na katu župnog dvora u Gornjoj Tramošnici. Možda će ova fotografija pomoći da se osobe na njoj prisjete kako su izgledali dok su bili djeca, a možda će potaknuti i župljane i župnika da završe započetu ideju preuređenja župnog dvora u etno muzej i biblioteku.


( Pogledajte fotografiju )


Generalna proba fešte u ČardakuZadnjih nekoliko godina prve subote u osmom mjesecu Čardačani organiziraju feštu na kojoj se druže uz klopu i dobru cugu. Čardačani to slave na način da piju, piju i piju, dok se njihovi gosti zabavljaju kako žele ali uglavnom se na kraju svi pridruže Čardačanima i piju.

Da ne bi slučajno došlo do nekih problema u organizaciji fešte Čardani su ove godine dan prije napravili generalnu probu da vide jel sve štima.
Nakon cijelonoćne probe piva iz bačvi su zaključili kako se ni u kojem slučaju ne smije desiti da te dragocjene tekućine fali pa su naručili još koju bačvu više nek se nađe za suha grla Čardačana i njihovih gostiju. Kako je to bilo na ovoj generalki možete vidjeti iz dole priloženih fotografija, nema ih baš mnogo jer je i vaš izvjestitelj s domaćinima uglavnom isprobavao kvalitetu piva pa nije stigao više fotografirati.

Čardačani pozivaju sve koji žele da navrate večeras (subota) u Čardak na feštu, a prije fešte će u 17. sati biti održana Sveta misa u Kapeli u Čardaku.


( Pogledajte galeriju fotografija )


SVEČANO PROSLAVLJEN PATRON ŽUPE 2017. U TRAMOŠNICI D.Kako je naviješteno na plakatima, u župi Sv. Ivana Krstitelja - Donja Tramošnica je u vremenu od 21.6.2017. do 24.6.2017. svečano obilježen i proslavljen u župi. Sv.Ivan Krstitelj je i Patron župe.

To je vrijeme kada se osim stalnih žitelja župe pridruže i tramošnjani koji žive u okolnim i daljim državama. Za Patron župe, na sam Blagdan Sv.Ivana Krstitelja, svečanoj velikoj Sv.misi nazoči i velik broj hodočasnika iz okolnih župa kao i župa Bosanske i Hrvatske Posavine. .......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

13.6.2017 ANTUNOVO U GRADAČCUKao i prethodnih godina, i ove godine je blagdan Sv.Ante Asiškog svečano proslavjen u Župi Gradačac. Župnik vlč.Marko se pobrinuo za duhovni dio a HKD Napredak Gradačac za ostali dio programa . Sam program sa svim sadržajima je detaljno više od mjesec dana analiziran i pripreman. .......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Osvrt na pročitane knjige naše MarijeNeobično sam sretan što sam došao u posjed knjiga naše Tramošnjanke Marije Ćaćić Bošković. Načitao se ja prilično knjiga u svom životnom vijeku, što kao obaveznu školsku lektiru, što po slobodnom izboru. Bilo je tu svega i svačega. Ostavile različite dojmove na mene..........

( više )

14.5.2017. NJIVAK - BLAGOSLOV POLJA I ZVONAPo ustaljenom župnom redu, i ove godine je u nedjelju 14.5.2017. pod sv.Misom u mjesnoj kapeli u Njivku, obavljen obred blagoslova polja. Kako je prošle godine navijestio župnik fra. Jozo Puškarić, ove godine je obavljena i posveta zvona, koje je za stalno postavljeno i osposobljeno na zvoniku u dvorištu kapele u Njivku........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Škrinjica s blagom-Nekada davno čovjek je poštovao prirodu i njezina savršeno posložena četiri godišnja doba, a sebe i svoj način života prilagođavao je njoj. Vrijeme rada i odmora. Ritam dana i noći. Priroda je pomogla čovjeku i omogućila mu da uvažavajući je i promatrajući, istančao svoja osjetila te prepozna nadolazeće. .......

( više )

Fotografije s utakmice NK Tramošnica - NK Sloga(Prud)
odigrane 23.04. 2017. godine(na Jurjevo)Evo s malo većim zakašnjenjem vam donosim fotografije s ove jako zanimljive utakmice u kojoj su naši momci u žestokoj borbi izgubili ovu utakmicu.

Iako je ekipa NK Tramošnice dominirala u prvom dijelu i trebala zabiti par pogodaka na odmor se otišlo s jednim golom u mreži gostiju iz Pruda. Nakon jako dobre igre naših igrača očekivalo se da će domaćini rutinski odraditi drugo poluvrijeme i s još par golova ispratiti goste ali tek što se krenulo s centra gosti su izjednačili rezultat. Poslije smo primili još dva gola i igra domaćih se raspala da bi se na kraju naša ekipa malo sabrala i na kraju je završilo 4:3 za goste iz Pruda.

Na kraju moramo pohvaliti i gostujuće navijače koji su vrlo glasno ali korektno bodrili svoju ekipu.

( Pogledajte galeriju fotografija )

Blagoslov polja 2017. – Jurjevo u Orlovom Polju, Markov dan...Ima dana i događaja kada nam na spomen njih dođe nekako toplo i milo oko srca. Ima noći kada legnemo i zaspimo kao klada i spavamo cijelu noć, a opet ima noći kada je san isprekidan i kako se bliži svitanje sve je dalje od nas. Tako meni bijaše pred ove dane Jurjeva. A ove godine sve tako uranilo.......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Održan 13-ti Uskrsni turnir u tucanju, Tramošnica 2017.Još jedan turnir je iza nas. Trinaesti. I ove godine kao i do sada bilo je zanimljivo a i napeto. Bilo nas je 18. takmičara i svaki sa po deset jaja. A ove godine pobijedio je Drago Sušac......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Počele proljetne pripreme našeg kluba
NK TRAMOŠNICA – FK C. ZVIJEZDA DONJI ŽABAR 4 : 0Na zadovoljstvo stalnih žitelja Stare župe Tramošnica ( Tramošnica D, Tramošnia G., Turić. Sr-Slatina) danas (nedjelja 26.2.2017) je u Tramošnici D., naš klub NK Tramošnica,odigrao prvu pripremnu utakmicu sa FK C. Zvijezda Donji Žabar i pobijedio sa 4:0

Ovo je za NK Tramošnica bila prva pripremna utakmica u proljetnom dijelu 2017.godine. Klub je za proljetni dio obezbijedio nekoliko renomiranih igrača, trebat će dosta treninga kako bi se ekipa uigrala. Ipak, za početak, ova pripremna utakmica je pokazala da se sa optimizmom može očekivati natjecateljski dio.
Ovom prigodom treba zahvaliti ekipi FK iz Donjeg Žabara na dobroj i fer igri i sudiji koji je dobro vodio ovu pripremnu utakmicu.

Tadija Leutar,dipl.ing.str.

( Pogledajte galeriju fotografija )

Održana je 12-ta Tramošnička večer u ŠvicarskojPoštovani, dragi Tramošnjani prijatelji Tramošnice,
U subotu 04.02.2017. održana je 12-ta Tramošnička večer u organizaciji Zavičajnog Kluba Donja Tramošnica iz Thuna. To već tradicionalno okupljanje Tramošnjana u Švicarskoj kao i do sada privuklo je mnoge Tramošnjane iz cijele Švicarske kao i velikim dijelom iz drugih država Europe a najvise Njemačke(Frankfurt, München, Tuttlingen,Karlsruhe, Stuttgart, Hanau, itd..). U punoj dvorani Mehrzweckhalle u Zollikofenu naši Tramošnjani i njihovi gosti mogli su da uživaju u obilju domaćih jela i pića, kao i domaćih kolača koje su napravile naše vrijedne Tramošnjanke. ......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

OBILJEŽENA 210. OBLJETNICA POGIBIJE FRA LOVRE MILANOVIĆOve godine je u Tramošnici Donjoj, u župnoj crkvi Sv.Ivana Krstitelja, dana 3.2.2017, u 11 sati , Sv. Misom , obilježena 210. obljetnica mučeničke pogibije Fra Lovre Milanovića. Sv.Misu je predvodio fra Nikica Vijuca-definitor i ekonomist franjevačke provincije Bosne Srebrene, uz koncelebraciju brojnog svečenstva. Svake godine, na dan Sv Blaža, 3.veljače, u Donjoj Tramošnici se sv.Misom i drugim sadržajima obilježava obljetnica mučeničke smrti fra. Lovre. ......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Pogled na Tramošnicu pod snijegomMalo se treba prisjetiti bliskih proteklih godina, ekstremnih vrućina, kiša, poplava, hladnoća i ljeti i zimi. Nema više klasičnih proljeća, ljeta,jeseni i zima, u ovom stoljeću je moguće da u lipnju ložimo peć, u prosincu uživamo na sunčanih +18. Stručnjaci upozoravaju, a mi kao da i nevjerujemo da se neke klimatske promjene odvijaju. Dešavaju se procesi, kažu da ih izazivaju ljudi, pa to i nije novo, nije čovjek stvoren da sudi, već da griješi. ..........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija snijegom prekrivene Tramošnice )

"Selo moje sve me tebi zove"
12. Tramošnička večer u ŠvicarskojZK.D.Tramošnica Thun želi svim Tramošnjanima, prijateljima sretnu i Blagoslovljenu Novu 2017 Godinu. Kako to već biva u vrijeme Božićnih i Novogodišnjih blagdana neki od nas imali smo prigodu sresti se u našoj Tramošnici no većina Tramošnjana je ipak kao i do sada provela odmor i blagdane širom Svijeta. Mnogi smo se vratili na svoja prebivališta i svojim svakodnevnim obavezama, no već u Subotu 04.02.2017 ZK.D.Tramošnica organizira 12-tu Tramošničku večer, kao i do sada humanitarnog karaktera i pod geslom "Selo moje sve me tebi zove" ..........

( više )

NAPRETKOV BOŽIĆNI KONCERT 2016 U GRADAČCU
( Tekst i foto: Tadija Leutar,dipl.ing.str. )Navješćujući nadolazeće Blagdane , a kao čestitku za Božić i Novu Godinu i ove je godine Hrvatsko kulturno društvo „NAPREDAK“Gradačac u suradnji sa HKD Zagreb, priredilo u Gradačcu 18.12.2016. u 17 sati Božićni koncert. Prigodni Božićni koncert su izvele članice zbora HRT, Amela Jančić Priganica – sopranistica, Tereza Gabrić- mezosopranistica i Marina Matolić- klavirska pratnja, te ženski pjevački zbor Žene Gradačca.

HKD Napredak je darovao ono što ima, od srca, podijelio je radost blagdanskih davanja , na zadovoljstvo nazočnih, visokih predstavnika diplomacije, zakonodavne i izvršne vlasti, redovnika i redovnica, te mještana Gradačca i okolnih župa. Uz muziku u živo, poslije koncerta je priređen svečani domijenak za sve nazočne.

Čestit Božić i sretna Nova godina.

( Pogledajte galeriju fotografija s Božićnog koncerta u Gradačcu )

RADOST BOŽIĆAVrijeme je adventa, vrijeme je priprave za doček najvećeg katoličkog blagdana Kristovog rođenja, odnosno Božića. Ovo je vrijeme radosti, kućnog pospremanja, pripreme kolača, kešketa, gibanice i pečenjke. Vrijeme je i odlazaka na mise zornice i božićne ispovijedi, kada treba da se tjelesno i duševno očistimo kako bismo spremni dočekali i proslavili najprije Badnjak, a potom i Božić. Radujemo se, koliko Božiću, toliko i dolasku naših najmilijih – djece i unučadi, koji su rasuti po cijelome svijetu. ..........

( više )

Bono Bošnjak dobitnik nagrade "Franjo Bučar" - najvišeg priznanja za iznimna postignuća i posebno značajan doprinos razvoju sporta u Hrvatskoj

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak ovogodišnji je laureat najveće državne nagrade za sport “Franjo Bučar”.

To je najviše priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj sporta u RH i velika je čast osvojiti tu prestižnu nagradu.

Naš Bono je veliki i uspješan sportski djelatnik i zato je nagrađen najvišim priznanjem RH, ali je još veći borac za Tramošnicu i to već dugi niz godina dokazuje na razne načine a između ostalog i organiziranjem boksačkih turnira u Tramošnici koji su dokaz da Tramošnica još uvijek živi i opstaje unatoč svim nedaćama koje su je zadesile u zadnjih 25 godina.

Boni čestitamo na prestižnoj nagradi i ponosni smo što je naš Tramošnjanin, a ne sumnjamo u to da je i on ponosan na svoju Tramošnicu kojoj se svi uvijek rado vraćamo dok jednom u njoj ne ostanemo.

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA POSAVINE SEZONA 2016/17

13. Kolo (13.11.2016.), NK TRAMOŠNICA - Kostrč 3 : 0

Zadnje kolo jesenjeg dijela prvenstva NK Tramošnica je ugostila ekipu Kostrča. I prije početka susreta se znalo da će sve brzo završiti jer "hrabri" momci iz Kostrča su došli sa svega sedam igrača samo da izbjegnu kaznu nogometnog saveza.

Čim se krenulo s centra, lopta je došla do jednog igrača Kostrča koji je u dodiru s njom pao kao pokošen (nadajamo se da je ostao živ nakon ovog nemilog događaja :))) i utakmica je morala biti prekinuta u 1. minuti zbog nedovoljnog broja igrača ekipe Kostrča.

Utakmica je zbog toga registrirana rezultatom 3:0 za našu ekipu.

Ovo je ujedno bila i zadnja utakmica jesenjeg dijela prvenstva i nakon odigranih 13. kola NK Tramošnica se nalazi na solidnom 9. mjestu ljestvice sa osvojenih 18 bodova i gol razlikom 25:22.

Našoj ekipi se zahvaljujemo na zalaganju i borbenosti i želimo puno uspjeha u proljetnom dijelu natjecanja. Također upravi kluba želimo puno snage, energije i volje da istraju kao do sada, da naš klub i dalje ponosno predstavlja našu Tramošnicu po cijeloj Bosanskoj Posavini.


UZ BLAGDAN SVETE KATE25. listopada, dan kada obilježavamo i slavimo blagdan Svete Kate. Stoga, svim Katama, Katarinama, Kaćama i Kajama, čestitam i želim sretan imendan. Tko je ustvari Sveta Kata? Sveta Katarina Aleksandrijska je žena, djevica, mučenica i omiljena svetica. Kćerka je uglednog guvernera iz egipatskog grada Aleksandrije. Rođena je 282. godine, dakle u vrijeme vladavine rimskog cara Dioklecijana. U to vrijeme su bili strašni progoni kršćana u svim rimskim provincijama, a posebno strašni progoni su bili u Egiptu. Legenda kaže, da je Sveta Katarina bila kršćanka, djevojka na visokom položaju i nadasve lijepa, učena i pametna. ..........

( više )

UZ BLAGDAN SVIH SVETIH 2016
( Piše Prof. Franjo Kristić )Kao i prethodnih,i ove godine na blagdan Svih svetih, okupilo se vjerničko mnoštvo tramošničkog kraja na starom groblju u Okrugliću, na grobovima svojih pokojnika. Ispred grobljanske kapele Misno slavlje je predvodio vlč. Marko Stipić, župnik Srednje Slatine, u koncelebraciji s župnicima Donje Tramošnice fra Jozom Puškarićem i župnikom Gornje Tramošnice fra Petrom Baotićem. ..........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija s Blagdana Svih Svetih Tramošnici 2016 )

BLAGDAN SVIH SVETIH NA OKRUGLIĆKOM GROBLJU 2016.''Živim već dugo godina u Švicarskoj i ne mogu reći da život tamo nije dobar, ali niti najljepši švicarski kanton ne može mi pružiti ljepotu, mir i radost koju doživim ovdje u svojem kraju''- kaže moj dragi rođak koji je onako u misnom odijelu i lakiranim cipelama odmah sa groblja obišao njive, livade, staze i bogaze po kojima je u djetinjstvu najčešće hodao bosim nogama. ..........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija s Blagdana Svih Svetih Tramošnici 2016 )

Eto što ti je život
(Događaji iz naše svakodnevice)Prije par godina, pod naslovom: „Nisam ni znao koliko sam sretan čovjek“, objavio sam na ovim stranicama priču iz života jednog našeg Australca, koji je oženio rođakinju moje supruge. Tada sam opisao trnovit put te obitelji, te njegovu veliku čežnju za povratkom u Hrvatsku. Mate i Mara (tako se zovu) došli ovoga ljeta ponovo u Zagreb. Puno su mi se promijenili, da ne kažem ostarjeli. ..........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija Orlovog Polja i Tramošnice 2016 )

Malo nas je al nas ima,
ZK Donja Tramošnica uspješno završio još jedan projektZK Donja Tramošnica uspješno završio još jedan projekt „Groblje u D. Tramošnici“
Život mrtvih je u sjećanju živih...

Postavljeno zvono, završeni radovi na uređenju ulaza ispred kapele kao i staze na novom groblju u D.Tramošnici. ZK D.Tramošnica još jednom zahvaljuje Tramošnjanima koji su pokazali spremnost,razumijevanje i želju za boljitak u našoj Tramošnici. ..........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija uređenja Novog groblja u D. Tramošnici )

MOŽDA NEZNATE GDJE SU POKOPANI VAŠI POKOJNIPoštovani,
Danas sam za Vas , za svoju dušu i duše mojih živih i pokojnih bio na groblju Turić, zbog sebe , svojih živih i svojih pokojnih . Možda neznate gdje su Vaši- evo Vam slike gdje su,ako Vi i dođete ili ne dođete, mi ćemo se kao i svih ovih godina molita za sve i Vaše , Vas , sebe i svoje žive i pokojne. Fra Lovro zna, njemu će utječemo, da se izmoli Svevišnjem Bogu za nas, Vas i sve ljude.
Fra Lovro Miolanović, moli za nas.
                                                                        Tadija Leutar, dipl.ing str.
( Pogledajte galeriju fotografija )

LJETO 2016. U TRAMOŠNICI D.Od blagdana Sv.Ivana Krstitelja - kada je i Patron Župe, moglo se pomisliti da osim redovitih nedjeljnih velikih Sv.misa, preostaje samo čekanje početka nogometnog prvenstva , kako bi se relativno monotona svakidašnjica obogatila. Ali, u Donjoj Tramošnici to nije tako.

Svake , pa i ove godine od polovine srpnja do konca prvog tjedna rujna, u Tramošnicu dođu iz dijaspore ( i stariji i mladi)..........

( više )

7 dana u TramošniciNe sjećam se kada sam zadnji put u komadu proveo tjedan dana u Tramošnici. Kako se u tih 7 dana puno toga izdogađalo, možda neke zanima, a nisu mogli ili pak željeli doći. Bio sam malo zahrđao u pisanju, no neki su me podsjetili i čak zamolili da ne prestanem povremeno izvještavati jer onima koji su daleko od svojih rodnih domova i to nešto znači. Stoga pišem kao sudionik, kao neutralni promatrač, onako kako sam vidio i doživio...........

( više )

Održan osmi memorijal "Marko Bošnjak" u TramošniciI ove godine je održan sada već tradicijonalni boksački spektakl u Tramošnici - 8. Memorijal "Marko Bošnjak" Bio je to međunarodni turnir uz učešće bokasača iz 4. drzave: BIH, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Pozdravnim govorom svim učesnicima turnira se obratio naš magistar Marko Kopić koji prenosimo u cijelosti u nastavku teksta. ...........

( više )

NK TRAMOŠNICA - NK 19. SRPANJ OŠTRA LUKA 6 : 1Po veoma toplom i sparnom vremenu, u nedjelju 29. 05. 2016. godine na igralištu u Tramošnici , nogometaši NK Tramošnica su konačno pružili pravu partiju. U igri koja nije ni o čemu odlučivala, pošto ni jedna ekipa ne može biti prva, niti može ispasti, ekipa Tramošnice je pružila mnogo više od suparnika i pobijedila upečatljivim rezultatom od 6:1.........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

NK DUBRAVE - NK TRAMOŠNICA 4 : 2Ekipa NK Tramošnica je 22.05.2016. godine gostovala kod uvijek nezgodne ekipe NK Dubrave iz Distrikta Brčko. Odmah na početku vidjelo se da će biti teška utakmica za Tramošnjane. Naime, domaćini su u prvom poluvremenu, nakon katastrofalnih grešaka naših igrača poveli sa 2:0........

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

8. svibnja, 2016 – BLAGOSLOV POLJA U NJIVKULijepi proljetni nedjeljni dan je danas u Njivak doveo stotinjak osoba, Njivčana i njihovih gostiju ,župljana župe Sv.Ivana Krstitelja - Tramošnica Donja, te župljana okolnih župa . Svi su došli da skupa sa župnikom fra Jozom Puškarić i ove godine blagoslove polja njivčanska. A župljanim - žitelj Njivka , g.Anto Ivanković je uredio kapelu ,dvorište i okokliš, tako lijepo, svi su se osjećali ugodno.......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

Jurjevo 2016. – Blagoslov polja u Orlovom PoljuUplitanjem čovjeka u prekrasan sklad okruženja u kojem živi, nešto se poremetilo između Zemlje i Sunca. Priroda dobrano uranila ove godine. Sve već prolistolo, procvjetalo, zazelenilo. Iako već danima grije, negdje u prikrajku tinja bojazan da bi neki iznenadni mraz mogao nanijeti veliku štetu prerano probuđenoj prirodi. Kako nije dobro kasniti, isto tako ponekad ni preuraniti......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

16.4.2016 - KRIZMA U G.TRAMOŠNICINa svečanosti u župnoj crkvi Gospe od Anđela u G.Tramošnici, pod velikom sv.Misom, danas je njegova preuzvišenost - biskup mons.dr. Tomo Vukšić podijelio sakrament potvrde ( krizme) krizmanicima Mateu,Monici, Ana-Mariji i Mateusu. Uz sudjelovanje svećenika koncelebranata i krizmanih kumova, te više od stotinu nazočnih, krizmanici su izmolili da se Duh sveti nastani i u njima i učini ih hramom svoje slave. Poslije duhovne svečanosti, poslije kraćeg zadržavanja u crkvi i crkvenom dvorištu, kod obiteljskih stolova krizmanika veselilo se do kasnih sati. Jer, krizmanici su danas primili pečat Dara Duha Svetoga

( Pogledajte galeriju fotografija )

12. Uskrsni turnir u tucanju - Tramošnica 2016.Ove nam godine Uskrs dođe ranije nego inače. U selu bi i ove 2016. prilično svijeta što mi je drago, a tek našem Fr. Jozi. Crkva puna na Uskrs pa možda i trista osoba. I svećenik je to pomeno, pripremio 150 Hostija u kaležu i bi malo ali pripremio je i drugi. U propovijedi nam je poručio da se uvijek NADAMO da će biti bolje i sve dobro mada nije uvijek tako. Poslije mise graja ispred crkve i ofarbana jaja. A i kod nas u selu turnir dvanesti po redu tražilo se naj jače jaje.......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

POZIV ZA SUDJELOVANJE U AKCIJI REMONTA ZVONA
KOD KAPELE U ORLOVOM POLJUZvona svakoga dana ukazuju da je "Riječ Tijelom postala i prebivala među nama". Time čovjekov život dobiva pravi smisao i preobražen, neće ostati zarobljen u prah zemaljski, već će otići onim putem koji i zvonici kazuju – u nebo, u vječnost.

Filijalna kapela u Orlovom Polju ( župa Sv.Ivana Krstitelja- Donja Tramošnica) posjeduje zvonik sa postavljenim zvonom. Zvono je zvonilo do prije vise od godinu dana, zbog dotrajalosti pogonske elektrike i mehaničkih ležajeva osovine zvona, zvono se ne klati, i ne zvoni.

Župnik fra Jozo je protekle godine nagovijestio da posjeduje odgovarajuću ponudu za zamjenu elektro pogona novim , novo ožičenje i upravljenje te mehaničke opravke. Trošak u novacu u iznosi 1.000 EUR-a. Potrebni novac nije prikupljen te zvono I danas ne zvoni.

Ovim putem pozivamo sve dobronamjerne donator da svojim novčanim prilozimo pomognu u prikupljanju potrebitog novca . U župi se novac za ovu nakanu može predate Marku Leutaru ( Stipići- Šimino Polje) o čemu će mu uredno biti izdata priznanica o uplati, ili župniku fra Jozi Puškarić.

Očekujemo da će radovi na zvonu biti završeni već do blagoslova polja u Orlovom Polju ( do Jurjeva ove godine).

Tadija Leutar,dipl.ing.str.

NK TRAMOŠNICA - NK FRANKOPAN (HR. ŠPIONICA) 5:0U nedjelju 27.3.2016 (na Uskrs) u 16 sati, na stadionu u Tramošnici je odigrana prvenstvena utakmica između NK Tramošnice i NK Frankopana iz Hrvatske Špionice. Dvoboj ova dva prijateljska tima je protekao u više nego korektnoj atmosferi uz podršku domaćih i nešto malo gostujućih navijača. Utakmica je završila uvjerljivom pobjedom domaćina od 5:0. ......

( Pogledajte galeriju fotografija )

17.2.2016 – ZVIJEZDA- BORAC U TRAMOŠNICIU srijedu 17.2.2016 u 14 sati, na stadionu u Tramošnici je odigrana pripremna-prijateljska utakmica između NK ZVIJEZDA Gradačac i FK BORAC Šamac. Uprava NK Tramošnica je odlučila da dozvoli Zvijezdi koristiti teren za pripremne utakmice, pod definiranim finansijskim uvjetima. ......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

SELO MOJE SVE ME TEBI ZOVEPoštovani Tramošnjani i prijatelji ZK D.Tramošnica Thun..
12.03.2015 došlo je do promjene u upravi našeg ZK D. Tramošnica. Na izbornoj sjednici smo se zahvalili dosadašnjem predsjedniku Marku Bošnjak i njegovoj upravi. Na istoj sjednici je izabrano novo predsjedništvo na čelu sa Stijepom Šokčević, novi predsjednik. Gosp. Stijepo Šokčević je odmah kao zadaću imao organiziranje tradicionalne Tramošničke Večeri......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )

3.2.2016. U DONJOJ TRAMOŠNICIU srijedu , 3.veljace 2016 u Donjoj Tramosnici je obilježena godisnjica pogibije Fra Love Milanovića. Središnji dio programa je bila zavjetna Sv.Misa u župnoj crkvi Sv.Ivana Krstitelja, koju je predvodio Fra Petar Matanović uz koncelebraciju 14 svećenika......

( više )

( Pogledajte galeriju fotografija )
 

SPONZORI


 

LINKOVI

 

POVIJEST KATOLIČKE ŽUPE TRAMOŠNICA
diplomski rad fra Mije Jozanović


PREUZMITE OVDJE

(Ako želite spremiti ovaj diplomski rad na vaš disk, desni klik miša i onda
Save Target As)

TRAMOŠNIČKI SPOMENAR

(Ako želite spremiti knjigu na vaš disk, desni klik miša i onda Save Target As)


Financijski Izvještaj zavičajnog kluba
D. Tramošnica Thun

Zadnja izmjena 20.02.2018.


Humanitarna akcija -
"Za djecu Tramošnica"

Zadnja izmjena 07.06.2007

DONACIJE ZA IZGRADNJU SPOMENIKA PALIM BRANITELJIMA TRAMOŠNICE


KONTAKT

Vaše prijedloge, pisane priloge i sve ostalo možete mi slati na


 

KUHARSKI RECEPTI  

PITA SA MOCICOM
Ovaj lijepi recept nam je poslala Biljana

BOSANSKI LONAC
Ovaj odlični recept obavezno isprobajte

JUNEĆE ŠNICLE U ŠAMPINJONIMA

HURMAŠICE
Evo i jedan kolač

  BUREK

POTREBNO:
tijesto za savijaču
500 g mljevene govedine
250 grama mljevene svinjetine
1 glavica luka (kapule)
1 žličica papra
sol
ulje

NACIN PRIPREME:
Sitno isjeckani luk dobro izmiješajte sa posoljenim i popaprenim mesom. Tijesto razvucite u tanke kore, poprskajte ih uljem te ravnomjerno rasporedite smjesu i zavijte savijaču. Stavite u zamašćenu posudu i pecite u pećnici.

 

design by Mato Anić  (c) 2002 - 2010. All rights reserved.