PITA SA MOCICOM

Potrebno:
1 kg brašna
1 l mlijeka
malo soli
3-4 žlice kajmaka
luka (bijelog ili crvenog)

Pripremanje pite:
Odvojite 4 žlice brašna u jednu zdjelicu. Od brašna sto je ostalo napravite pitu (slično pogači). Umješavajte uvijek po malo vode u brašno. Zasolite i miješajte dok bude sve jedno deblje tijesto. Ne smije biti rijetko a ni čvrsto. Srednje, tako da se može formirati (raširiti) po tepsiji. Tepsiju premažite uljem i istresite tijesto..sto je tijesto tvrđe to je brze pečeno. Pecite na jačoj vatri i kad mislite da bi moglo biti gotovo probijte pogaču vilicom ili nožem.ako nije zalijepljeno puno tijesta pita je gotova. Iskomadajte pitu i ostavite da se ohladi.
U međuvremenu stavite 1litru mlijeka u šerpu i one 4-5 žlica brašna sto ste na početku odvojili za to. Posolite mlijeko. U tu posudicu od brašna umiješajte malo mlijeka. I kad ono ostalo bude već na pola kuhano istresite tu gustu smjesu brašna i mlijeka u ostalo mlijeko.miješajte čvrsto dok ne prokuha. Sklonite na stranu. Već napola ohlađenu pitu sad iskrtite u komadiće. Ni velike ni premalene. Kao jedan zalogaj. Krtite odma' u tu tepsiju u kojoj ste i pekli pitu. Kad sve iskrtite prelijte sa onim sosom od mlijeka i brašna. Promiješajte.
Da bi imali još bolji ukus, u tavi zagrijte ulja ili masti i ubacite kiselog mlijeka ili kajmaka u ulje i pospite po piti. Servirajte uz pitu umjesto salate u jednoj zdjelici bijelog ili crvenog luka.tako je još ukusnije.
Dobar Tek.

Biljana