NK DUBRAVE - NK TRAMOŠNICA 4 : 2
Ekipa NK Tramošnica je 22.05.2016. godine gostovala kod uvijek nezgodne ekipe NK Dubrave iz Distrikta Brčko. Odmah na početku vidjelo se da će biti teška utakmica za Tramošnjane. Naime, domaćini su u prvom poluvremenu, nakon katastrofalnih grešaka naših igrača poveli sa 2:0............ .............

...........Početak drugog poluvremena je razgalio srca naših malobrojnih navijača pošto je ekipa Tramošnice u prvih deset minuta nastavka utakmice izjednačila na 2:2. Međutim, to je bilo sve što su učinili igrači NK Tramošnica. Naime, domaćini su uvidjeli da je vrag odnio šalu, zaigrali su ozbiljnije i zahvaljujući izvrsnoj igri svog kapitena, ubrzo su poveli sa 3:2 da bi pri kraju dali i četvrti gol.

Treba biti pošten i reći da se sa ovom ekipom nije ni moglo postići više pošto je ekipa nastupila bez dva ponajbolja igrača, Totija i Omerovića, koji su na prethodnoj utakmici protiv Tolise u Tramošnici naivno dobili crvene kartone, te da je Pajić igrao nedovoljno oporavljen od ranije povrede zbog čega je rano povučen iz igre, a zbog malog broja igrača nema adekvatnih zamjena.

Uprkos ovog poraza naša ekipa je zadržala 5. mjesto na tablici. Ekipa domaćina zaslužuje sve čestitke koji su 7. posljednjih utakmica odigrali bez poraza.

Mato Šokčević

( Pogledajte galeriju fotografija )