9.8.2018. - NK Tramošnica u srcu

Poštovani prijatelji sporta i nogometa , Nakon duže stanke ovo ljeto NK“ Tramošnica '' kreće polako sa pripremama

za predstojeću natjecateljsku sezonu 2018/19.
Poslije 13. godina od obnavljanja kluba i 11. sezona igranja u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, odnosno najvišem razredu nogometa u Posavskoj županiji, naš klub je prošlu sezonu nažalost “ispao” u Drugu županijsku nogometnu ligu i odlučeno je na sastanku kluba da se nastavi sa takmičenjem u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi.

Uzrok ispadanja iz Prve županijske nogometne lige je nedostatak igračkog, stručnog i rukovodećeg kadra, naravno i financijskih sredstava. Situacija u klubu je dosta teška od financijskih sredstava do rukovodećeg kadra a da to sve imamo našao bi se i igrački kadar kao i stručni. Sredstava koja općina Pelagićevo daje klubu su značajna ali nedovoljna za opstanak kluba i uopće troškova koja su potrebna jednom sportskom kolektivu. Jednu utakmicu da odigraš kući samo dnevnice službenih osoba(suci + delegat) iznose oko 300 KM u Prvoj županijskoj ligi u Drugoj županijskoj ligi nekih 50 do 60 KM manje. Ima tu i drugih troškova: uplata Nogometnom savezu članarina kazne kartoni itd. U najnižem stupnju natjecanja odnosno Drugoj županijskoj nogometnoj ligi je manje skoro 1000 KM za jednu sezonu (jer je i manje klubova u Drugoj županijskoj ligi oko 8 do 9 najviše 10, još se ne zna sa koliko će klubova Druga županijska liga krenuti dok Prva županijska liga ima 14 klubova), što se tiče tih troškova .

Kako nemamo svojih igrača ( iz Tramošnice ), igračima koji igraju se plati dok smo bili u Prvoj Županijskoj ligi i postizali zapažene rezultate i igrači su bili i bolje nagrađivani naročito od Uprave kluba koja je bila negdje od 2012. do 2016. Kako je tadašnja Uprava dolazila do financijskih sredstava ostaje samo njima poznato. Nakon toga odnosno polu sezone 2016/17 u siječnju mjesecu 2017. većina članova tadašnje Uprave se isključila iz rada kluba, došlo je do financijske krize i dobar dio igrača nas je napustio ali nekako se klub održao i prošao kroz sve spletke i nedaće i prošlu sezonu ostao u Prvoj županijskoj ligi. Sezonu 2017/18 sa financijskim manjim sredstvima klub je loše startao u ligi malo i zbog nedostatka igračkog i stručnog kadra i polu sezonu završio sa samo 6. osvojenih bodova na posljednjem mjestu. Proljetni dio prvenstva su odigrali dobro i osvojili 22. boda ali to nije bilo dovoljno za ostanak u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Međutim, bilo je dosta turbulencija u klubu jer nema dovoljno rukovodećeg kadra, teško to mogu 2, 3 osobe voditi, dešavalo se pred domaću utakmicu da nema tko raditi ( obilježiti teren, dobavljati loptu i mreže postaviti ) govorim o običnim poslovima da ne pričam o drugim, na primjer kad se ide u goste treba netko ići sa igračima biti predstavnik kluba i sve to organizirati.

Razgovarajući sa osobama koje žive u Tramošnici svi su da klub opstane i vole doći na utakmicu ali skoro nitko ni redar ne želi biti na utakmici, mada ih dobar dio pomogne koliko može novčano. Trebamo shvatiti da je to klub svih nas žitelja Tramošnice i Gornje i Donje a i svih tramošnjana u dijaspori i ako želimo da opstane naš klub trebamo svi pomoći koliko možemo netko radom, netko financijskim sredstvima ili sponzorstvom (kupovine opreme lopti itd.).

Ovim putem zamoljavam sve sponzore koji imaju reklame na igralištu da plate klubu za narednu sezonu 2018/19 ( jer ima reklama koje stoje već 2-3 sezone a nisu uplatili sponzorstvo za klub). U Drugoj županijskoj ligi potrebno je puno manje financijskih sredstava da bi klub opstao i trebamo se svi zapitati je li to možemo održati i da svatko od nas da svoj doprinos opstanku našeg kluba. Neka nas malo potaknu i „Vatreni“ sa svojim uspjehom na Svjetskom prvenstvu kao što će potaknuti i mnoge druge. Treba li klub u Tramošnici ili ne? Nije to samo radi Tramošnjana koji žive u Tramošnici nego je to opstanak uopće sporta i jedinog sportskog kluba iz jednog mjesta gdje žive Hrvati na ovim prostorima. Zato trebamo svi “potegnuti” i stimulirati jedni druge da naš klub opstane, neka svatko pomogne koliko može za opstanak našeg kluba.

Sportski pozdrav.

Napisao : M.M.