12. Uskrsni turnir u tucanju - Tramošnica 2016.
Ove nam godine Uskrs dođe ranije nego inače. U selu bi i ove 2016. prilično svijeta što mi je drago, a tek našem Fr. Jozi. Crkva puna na Uskrs pa možda i trista osoba. I svećenik je to pomeno, pripremio 150 Hostija u kaležu i bi malo ali pripremio je i drugi. U propovijedi nam je poručio da se uvijek NADAMO da će biti bolje i sve dobro mada nije uvijek tako. Poslije mise graja ispred crkve i ofarbana jaja. A i kod nas u selu turnir dvanesti po redu tražilo se naj jače jaje.... .............

...........Ove godne nam je Ilija Jurkic održo lekciju kao nikad do sada pobijedio je uvjerljivo svi smo startali sa po 10 jaja a njemu ostalo na kraju 8 čitavih. Dakle prvi je Ilija Jurkic 2. Nikola Pavlovic 3. Anto Matic 4. Marjan Đipic 5. Josip Šokčević 6. Josip Martinović 7. Markan Pavlović 8. Tin Pavlović 9. Marko Lučić 10. Ivica Pavlović 11. Damir Duvnjak 12. Robert Pavlović 13. Ivan Pavlović 14. Đuro Duvnjak 15. Zdravko Matić 16. Teo Pavlović. Poslije turnira imali smo naravno i večeru za učesnike i publiku.

Sledeće godne turnir je kod Đure i Ruške Duvnjak ako Bog da. Nažalost imali smo na Uskrs i sahranu strine Delfe Sokčević, ili kako su je mještani zvali Delfe Josinca. Laka joj naša zemlja bila. Pozdrav od mene svim Tramošnjanima.

Zdravko Matić

( Pogledajte galeriju fotografija )