Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


ZADNJE GALERIJETramošnička fešta
Grenchen CHSlatinska fešta
(foto: Ilija Božić)25. godina braka
(foto: Ilija Božić)Pos.Sijelo Gradačac
(foto: Ilija Božić)Turnir u G. Tramošnici
(foto: Ilija Božić)Pos.Sijelo Gradačac
(foto: Tadija Leutar)Tramošnički dani .
(foto: Stijepo Šokčević)Gospa od Anđela
(foto: Ilija Božić)Gospa od Anđela
(foto: Tadija Leutar)Sveti Ivo - Patron Župe u Tramošnici D.
(foto: Tadija Leutar)7. Tramošnička fešta
Grenchen CH
(foto: Ante Baković,
Ilija i Manda P.)Tramošnička fešta - Beč''Veseli'' dani u TramošniciPromocija knjge Tramošnica I i II(foto: I. Božić)Turić - Ilino 2010
(foto: S. Šokčević)Posavsko sijelo - GradačacNogometni turnir u čast
poginulih - D. TramošnicaTurnir u Tramošnici
(Srijeda: 28.7.2010)Patron Župe u Tramošnici D.
Foto: M. Anić, I. Gagulić i
T. LeutarPoplava u Tramošnici
(Tadija Leutar)Antunovo u Gradačcu
(Tadija Leutar)Jurjevo u Orlovom PoljuPeta Tram. Večer (CH)
foto: Marko IvankovićSijelo Bos. Posavine
(I. Božić)Božić u Tramošnici
(A. Kozić)Škola Tramošnica
(Ilija Božić)Božić u Tramošnici
(Željko Matić)Tramošnička noć u Beču 2009Fešta u Frankfurtu
(24.10.2009)Fešta u Frankfurtu
(24.10.2009)Kozići u jesen
(foto: Anto Kozić)Ljeto u Tramošnici 2009
(foto: Ž. Matić)Gospa od Anđela
(foto: A. Kozić)Župsko sijelo S. Slatina 1
(fotografije: Ilija Božić)Župsko sijelo S. Slatina 2
(fotografije: Ilija Božić)Gradačac - Posavsko sijelo
(foto: I. Božić)Gospa od Anđela
(foto: I. Božić)Druženje Tramošnjana
(foto: S. Šokčević)Bl. Sv. Ilije u Turiću
(foto: S. Šokčević)Gospa od Anđela 2009M. Miličević - Mlada misa
(foto: T. Leutar)Patron župe u Tramošnici D.
24.06.2009.Tramošnica
21. i 22.06.2009.Orlovo Polje-Tramošnica-
Gornjani 16.06.2009.Orlovo Polje i
Tramošnica 03.06.2009Memorijalni turnir
Marko BošnjakPokrivanje kapeleSlatinska feštaZlatni pir
Ivo i Mara šokčevićBlagoslov NjivakBlagoslov Grab


Pogledajte galeriju fotografija
Tramošnička večer


Pogledajte galeriju fotografija
Čardak


Klikni da pogledaš fotografije
Uskrs u Tramošnici


Klikni da pogledaš fotografije
Blagoslov Orlovo Polje

 

Pogledajte fotografije i video s Tramošničke fešte

Pogledajte video s Tramošničke večeri

Pogledajte video s Tramošničke večeri

Klikni da pogledaš sve fotografije Pogledajte web stranice Radia Orlovo Polje

Pokrenite Player i slušajte Radio Orlovo Polje
Shoutbox Radija Orlovo Polje, detaljnije


ARHIVA VIJESTI IZ 2014. GODINESASTANAK 28.12.2014Božićni blagdani su vrijeme kada se u selu okupi nešto znatniji broj mještana iz dijaspore. To je svake godine prigoda da se svi ili svi zainteresirani okupe na jednom mjestu i prodiskutiraju o teškoj stvarnosti života u mjestu, da predlože svoje viđenje najvećih problema ali i način rješavanja istih.

Ove godine je ovakav sastanak zagovorila i organizirala udruga branitelja „ Stara župa Tramošnica“,predvođena gosp. Ivom Bošnjakom. Sastanak je održan u nedjelju 28.12.2014 od 15 sati u restoranu NK Tramošnica. Sastanku je nazočilo oko 40 osoba, žitelja Tramošnice, dijaspore, članova Klubova iz Berna, Beča , Frankfurta, i aktualne vlasti općine Pelagićevo. .....

( više )

NAPRETKOV BOŽIĆNI KONCERT 2014Njegujući i promičući hrvatsku kulturu i tradiciju, u povodu obilježanja nadolazećih božićnih blagdana, HKD Napredak Gradačac je, uz svesrdnu pomoć predsjednika HKD Napredak Zagreb- gospodina dr.sci Tomislava Dubravca a pod pokroviteljstvom načelnika općine Gradačac, gospodina Edisa Dervišagiaća organiziralo u nedjelju 21.prosinca 2014. u 18 sati u kongresnoj sali Gradačačkog sajma božični koncert .....

( više )

KONAČNO ASVALT TRAMOŠNICA - LIPORAŠĆE - GRADAČACS malim zakašnjenjem, ali i sad nije kasno, polovinom studenog su otpočeli radovi na asvaltiranju preostalog makadamskog dijela puta Tramošnica- Liporašće- Gradačac. Ovaj projekt se realizira iz sredstava Vlade FBiH za pomoć u održivom povratku u RS. Do sada neasvaltirani dio puta je od Brda ( Gornja Tramošnica dio u RS ) do Liprašća ( Gornja Tramošnica u FBiH). .....

( više )

Udruga branitelja Stara Župa Tramošnica organizira okrugli stol
Nedjelja, 28. 12. 2014. u 15 sati (na igralištu NK Tramošnice)


Udruga branitelja Stara Župa Tramošnica organizira u nedjelju, 28. 12. 2014 okrugli stol s temom: "Tramošnica, jučer, danas, sutra"

Između ostalog razgovarat će se o temama kao što su: održivi povratak, opstanak privrede i planiranje razvoja našeg mjesta. Bit će i dogovoreni prioriteti i pravci djelovanja, kao i konkretni kratkoročni i dugoročni projekti koji su važni za opstanak našeg zavičaja.

Na ovom skupu bit će prisutni svi bitni čimbenici iz privredne, izvršne i zakonodavne vlasti kao i sve udruge i političke stranke s ovih prostora.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane Tramošnjane da se priključe ovom skupu kako bi svi zajedno što bolje sagledali trenutnu situaciju i usaglasili daljnje korake za dobrobit cijele naše zajednice.


U RADOSTI ISPUNJENJA
Izložba slika sestre Božene Gagulić u Tramošnici G.Sestra Jozefina Serafina Božena Gagulić je rođena 1947. godine kao peto dijete obitelji Marijana i majke Ruže r. Zovkić, u Donjoj Tarmošnici, BiH. U šesnaestoj godini života odlazi u samostan školskih sestara franjevki Krista Kralja bosansko-hrvatske provincije, sa željom da ljubi i služi Gospodinu u ime onih koji to ne mogu ili neće. Kao zahvalu Bogu za svoj spašeni život , u vrijeme oporavka poslije teške prometne nesreće, 1965. okreće se slikarstvu. Nadahnuće nalazi u ljepoti prirode, koja je dar Spasitelja i Tvorca, ljudskome rodu. .....

( više )

Održana Skupština HKD Napredak - ZagrebHrvatsko kulturno društvo Napredak - Zagreb u ponedjeljak, 30. lipnja 2014. godine održalo je izbornu Skupštinu Društva. Na početku Skupštine, dosadašnji predsjednik Društva dr. Miran Martinac pozdravio je prisutne i pozvao je goste da se obrate Skupštini. Mons. prof. dr. Franjo Topić, predsjednik Središnje Uprave HKD Napredak obratio se Skupštini biranim riječima i zaželio novoj Upravi koja bude izabrana puno uspjeha u radu.....

( više )

15. kolo Prve županijske lige Posavine
Napredak (Matići) - NK Tramošnica 2:2U 15. kolu prve županijske lige Posavine ekipa NK Tramošnice je u gostima odigrala neriješeno s ekipom Napretka iz Matića, susret je završen s rezultatom 2:2. Poslije ovog kola naša ekipa je zadržala visoko 4. mjesto na tablici prve županijske lige Posavine.

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

45. OBLJETNICA MALE MATUREMaturanti osmogodišnje škole 1968/1969. - Tramošnica, su 1.11.2014. obilježili 45. obljetnicu svoje male mature. Kako su na ovoj stranici najavili u pozivu, to je bila prigoda da se ponovo vide, porazgovaraju o davnim školskim danima, ali i o sadašnjosti i budućnosti. Glavni oragnizator i ovog skupa je bio Niko Lovrić. Od 36 učenika iz 1969., na ovom okupljanju se pojavilo 17 maturanata, sada vrlo odraslih osoba. Ovo je drugo okupljanje ove generacije , a slijedeće okupljanje su već najavili za 3 godine.

( više )

14. kolo Prve županijske lige Posavine
NK Tramošnica - NK Bok 8:0U 14. kolu prve Županijske lige Posavine NK Tramošnica je kao domaćin svladala ekipu NK Bok s rezultatom 8:0. Bila je to pomalo neobična utakmica, naime gosti iz Boka su doputovali samo s devet igrača i u toj prilično neravnopravnoj borbi već na poluvremenu je bilo 8:0 za našu ekipu. Početkom drugog dijela utakmice gostujućoj ekipi su se ozlijedila još dva igrača pa je glavni sudac utakmice bio primoran da odsvira kraj utakmice.

U zadnjem kolu jesenjeg dijela prvenstva koje se igra sledeće nedjelje naša ekipa gostuje kod ekipe Napretka iz Matića.

( Pogledajte galeriju fotografija s ovog događaja )

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

BLAGDAN SVIH SVETIH NA OKRUGLIĆKOM GROBLJU 2014.Svemu jednom dođe kraj pa tako i radnom vijeku, a dulje ili kraće potom i životnom tijeku. Živimo u vremenu kada nizašto nemamo vremena. Samo neka žurba, jurnjava, srljanje, trčanje za nečim što nam neprestano izmiče, i kao da je sve na dohvat ruke, a nikako da ga zgrabimo. Čovjek i želje kao kotači vlaka, sudbonosno vezani, a nikako da se dostignu. Takvo je valjda danas vrijeme, tako se živi, bujica i stihija zahvatile pa nose i nas. Ukrcali se i mi na vlak života, i nije nam poznat broj stanica na našem životnom putu, no jedno je sigurno, jedna od tih stanica će biti naša posljednja ovozemaljska postaja, posljednje počivalište.

( više )

8. Tramošnička večer u Beču
Financijski izvještajKao što je i običaj poslije naših fešta kad smo se svi malo odmorili od svega slijedi financijski izvještaj da vidimo kako je sve to izgledalo u brojkama.( Pročitajte financijski izvještaj )

13. kolo Prve županijske lige Posavine
Mladost (Sibovac) - NK Tramošnica 2:2U 13. kolu prve Županijske lige Posavine NK Tramošnica je kao gost izborila remi protiv ekipe Mladosti iz Sibovca s rezultatom 2:2.
Ovim remijem ekipa NK Tramošnice je pala za jedno mjesto i sada je četvrta na tablici.

Sledeće nedjelje naša ekipa na domaćem terenu igra protiv ekipe Boka, susret počinje u 13:30
Ovo je zadnja utakmica jesenjeg dijela prvenstva koju naš tim igra kod kuće, poslije ovog susreta slijedi gostovanje u Matićima kod ekipe Napredak i time se završava jesenji dio prvenstva u Prvoj Županijskoj ligi Posavine.

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

12. kolo Prve županijske lige Posavine
NK Tramošnica - NK Mladost (Vidovice) 5:2U 12. kolu prve Županijske lige Posavine NK Tramošnica je kao domaćin svladala ekipu Mladosti iz Vidovica s rezultatom 5:2.

Utakmica je odigrana po vrlo prohladnom vremenu i pred iznenađujuće malim brojem gledalaca, domaća ekipa je u prvih deset minuta došla do vodstva od 2:0 da bi se poslije toga opustila što su gosti znalački iskoristi pa su do poluvremena stigli do izjednačenja rezultata.

U drugom poluvremenu NK Tramošnica je pokazala tko je pravi gazda na terenu i u vrlo kratkom vremenu je bilo 5:2 za našu ekipu, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Sledeće nedjelje naša ekipa gostuje u susjednom Sibovcu kod ekipe Mladosti a susret počinje u 13:30.

( Pogledajte galeriju fotografija s ovog događaja )

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

11. kolo Prve županijske lige Posavine
HNK Dinamo 75 (Prijedor) - NK Tramošnica 1:2Jedanaesto kolo Prve županijske nogometne lige Posavine počelo je u subotu, 18.10.2014. godine u Prijedoru utakmicom između domaćina HNK Dinamo 75 i NK Tramošnica. Početak igre nije obećavao ništa dobro za nas. Naime, domaćini su poveli već u 3. minuti igre odličnim udarcem domaćeg centarfora Zijada Ahmić. Međutim,momčad NK Tramošnica je ove jeseni pružila najbolju igru u gostima pa ne čudi što smo pobijedili rezultatom 2 - 1. Pobjeda je ostvarena zahvaljujući fantastičnim golovima naših špic igrača Pavića i Hećimovića koji su jedan drugom nesebično napravili izvanredne prilike koje se nisu mogle promašiti.
Sudačka trojka, na čelu sa Živković Ilijom, je bila na visini zadatka. Ponašanje igrača obje ekipe je bilo izuzetno korektno i fer, kako međusobno tako i prema sucima. Našu ekipu je i ovaj puta pratilo tridesetak najvjernijih navijača koji su ozarena lica požurili u Tramošnicu.

( Pogledajte galeriju fotografija s ovog događaja )

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

10. kolo I Županijske lige
NK TRAMOŠNICA - MLADOST DOMALJEVAC 3:0U 10 kolu prve Županijske lige NK Tramošnica je na domaćem terenu ugostila ekipu Mladosti iz Domaljevca
Naša ekipa je bila dominantna cijelu utakmicu i pobjeda nije uopće bila upitna samo se nije znalo s koliko golova razlike će slaviti NK Tramošnica.

Na kraju je završilo glatkom pobjedom 3:0 uz par stopostotnih prigoda koje naši napadači nisu realizirali.

( Pogledajte galeriju fotografija s ovog događaja )

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

9. kolo I Županijske lige
Hašk Napredak (Ulović) NK Tramošnica 4:0U 9. kolu NK Tramošnica je u gostima kod ekipe Hašk Napredak iz Ulovića doživjela težak poraz. Naša ekipa je poslije devet kola na 9. mjestu sa osvojenih 13. bodova dok prvo mjesto drži ekipa Dinama 75 iz Prijedora sa 21. bodom. U sljedećem kolu u Tramošnici gostuje ekipa Mladosti iz Domaljevaca a susret se igra u nedjelju, 12. 10 s početkom u 15:30.

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

8. kolo I Županijske lige
NK TRAMOŠNICA - NK DINAMO D. MAHALA 0:1U osmom kolu prve Županijske lige NK Tramošnica je drugo kolo zaredom na domaćem terenu ugostila ekipu Dinama iz D. Mahale.
U vrlo čvrstoj i na trenutke prilično gruboj utakmici domaća ekipa je minimalno poražena od ipak uvjerljivije gostujuće ekipe Dinama.
Utakmicu je obilježila ozljeda igrača domaće ekipe koji je nakon jako grubog i žestokog starta negdje na sredini terena iznesen s igrališta dok je gostujući igrač zaradio crveni karton. Gosti su dosta burno reagirali na ovu opravdanu odluku glavnog arbitra i u jednom trenutku je izgledalo da bi moglo doći do sukoba između gostujućih i domaćih navijača. Na sreću situacija se smirila i sve je bez poteškoća preivedeno kraju. Nakon ovog poraza naša ekipa je pala za dva mjesta i sda se nalazi na 6. mjestu sa osvojenih 13. bodova.

( Pogledajte galeriju fotografija s ovog događaja )

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

GRADE SE NOVE KUĆE U ORLOVOM POLJUVeć dugo nismo imali priliku izvještavati o pozitivnim događajima u Orlovom Polju. Na sreću ovaj puta imamo jako lijepe vijesti, u Šiminom Polju se grade dvije nove kuće, jednu pravi Anto Kopić a drugu Ana Anić. Radovi odlično napreduju a sve to možete vidjeti u galeriji fotografija ispod ovog teksta.

Još da nam se put popravi kako treba, svi bi bili dosta sretniji i zadovoljniji a i vjerujem da bi i posjeta bilo više.

( Pogledajte galeriju fotografija )

7. kolo I Županijske lige
NK TRAMOŠNICA - NK HAJDUK 3:0U sedmom kolu prve Županijske lige Nk Tramošnica je ugostila ekipu Hajduka iz Orašja.
U vrlo zanimljivoj utakmici koja je odigrana pred mnogobrojnim gledateljima i po lijepom vremenu naša ekipa je slavila s uvjerljivih 3:0.

( Pogledajte galeriju fotografija s ovog događaja )

( Aktualizirana Tablica Prve županijske lige )

VEČE ZA PAMĆENJE


Obilježena jubilarna 20 godišnjica djelovanja i rada poslovnog centra "Nekretnine - Kopić" u Sesvetama vlasnistvo obitelji magistra Marka Kopic.

Dana 18. 9. 2014. godine u 18 sati uz oko 60-ak uzvanika, poduzetnika iz Prigorja-Sesveta, susjeda, rodbine i prijatelja iz Tramosnice i Bosanske Posavine. Proslava je obogaćena sa humanitarnim i kulturnim programom. Ujedno je proslavljeno i otvaranje autoservisa "Marić d.o.o." vlasnika Željka Marić iz Teslića u preuredjenoj hali poslovnog centra "Kopic". Inicijatori ovog skupa su mag. Kopić Marko i autoservis "Marić". U sklopu iste večeri organizirana je i izložba slika naivnog umjetnika Mag. Marka Kopića i umjetnika slikara Petra Šibenika iz Sesv. Kraljevca. U sklopu programa proslave Udruga za kulturu i sport " Tramošnica-Sesvete" izabrala je i nagradila 12 godišnji rad Mate Anić i njegovog kulturnog djelovanja preko medija u promicanju kulture Hrvata Slavonije i Bos. Posavine.

( više )

TRAMOŠNIČKA NOGOMETNA JESEN 2014


Stišalo se ljeto ( koga po vremenskim uvjetima nije niti bilo ), smirili se posjeti Tramošničke dijaspore, polagano se ulazi u jesenjsko-zimsku nesadržajnu svakidašnjicu u kojoj se stalni žitelji Tramošnica mole Bogu da budu zdravi i živi, da pošalju djecu u školu, da spreme ogrev, ispeku rakiju, obave žetvu i sjetvu , spreme i obave svinjokolju, od sad predstoji samo veliki događaj- Božić i Nova Godina, pa onda opet čekamo proljeće i izazove nove kalendarske godine. Tako to ide svake godine i prije i sada. Biti će kafića i u kafićima malo BELE za zaljubljenike toga, ako se štogod nepredviđeno ne dogodi ( a događa se), ako netko ne umre ili ako se netko ne posvađa pa sve pokvari.

( više )

POZIV NA OBILJEŽAVANJE 45. OBLJETNICE MALE MATURE
(1. 11. 2014, Restoran "NK Tramošnica" u Tramošnici)


Učenici osmogodišnje škole Tramošnica Donja, koji su maturirali 1969. godine planiraju i ove godine obilježiti 45. obljetnicu male mature. To je generacija koja je obilježila i 40.obljetnicu 2009. godine. U ovoj osmogodišnjoj školi je je daleke 1965.godine malu maturu položila 1. generacija, a 1992.godine poslednja generacija. Bilo bi lijepo da sve generacije počnu obilježavati obljetnice svojih malih matura, kao što to radi i generacija 1969., čiji je poziv u privitku. Na pozivu u privitku su sve potrebite informacije

( Privitak informacije PDF )


ZLATNO VJENČANJE - PERO I MANDA NADAREVIĆ


Naši dragi voljeni i jedini otac i majka djed i baka Pero i Manda Nadarević

Na svakom koraku i u svakom trenutku vaših životi, sa ogromnom pažnjom i još većom ljubavi, pratili ste nas, svoju djecu .... Toplina, dom,sreća i poštovanje koje ste i unijeli u naša srca, uvijek su bili prisutni u vašim pogledima, riječima, i savjetom. Bez vas i vaše međusobne ljubavi koja je uzor svima nama, vašoj djeci, vašim unucima, prijateljima, rodbini bili bismo slabiji ljudi.

( više )

TRAMOŠNIČKO LJETO 2014


Tek smo se smirili od Blagoslova Tramošničkih polja, proslave patrona župe u Donjoj Tramošnice, zasitili se nogometnih utakmica Svijetskog prvenstva i navijanja, a već je stiglo ljeto, koje u Tramošnicu dovede mnoštvo i mladih i starih, i Tramošnjana i gostiju ali na nešto duži period. Kad dođe ljeto, godišnji odmori privremeno ili trajno odsutnih Tramošnjana, u Tramošnici sve oživi. Živost se osjeti ili kroz buku motora moćnih automobila, ili kroz nešto glasniju priču“ljute“ Tramošničke rakije u predvečernjim i noćnim satima u restoranu NK Tramošnica, kafiću Drage Bosanca, Boleru i drugdje. Ožive i obiteljska dvorišta, dovoljno je pogledati samo parkirane automobile.

( više )

NASTAVLJA SE IZGRADNJA U TRAMOŠNICI


Prema obavijesti iz općine , dana 17.lipnja 2014. Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica je potpisalo ugovore o isporuci materijala za izgradnju stambenih objekata sa slijedećim:
1. Šokčević ( Ive ) Petar Donja Tramošnica
2. Gagulić ( Bone ) Mato Donja Tramošnica
3. Josipović ( Ive ) Marijan Gornja Tramošnica
4. Lučić ( Jakova ) Niko Turić
5. Pepić ( Ive ) Nikola Turić
Odobrena su i slijedeća sredstva za finansiranje slijedećih izgradnji koje će biti realizirane u ovoj godini :
- Rekonstrukcija igrališta NK Tramošnica : Vrijednost 36.000 KM (Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Sarajevo )
- Asvaltiranje puta u Manjićima : Vrijednost 28.200 KM (Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica Sarajevo ) Ministarstvo sudjeluje sa 20.000 KM a ostatak mještani. Ovi radovi se već izvode, biti će asvaltirano od crkve do kuće pokojnog Ive Gagulića )
- Asvaltni put od Brda do Liporašća : Vrijednost 350.000 KM (Federalno ministarstvo za saobraćaj Sarajevo ) Time bi i put Tramošnica- Mionica- Gradačac bio asvaltiran u cijelosti.
Sve ove aktivnosti su s ciljem pomoći Vlade Federacije BiH za održiv povratak u RS.

Tadija Leutar

INFORMACIJE O INVESTICIJAMA U TRAMOŠNICIFEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
FEDERALNO MINISTARSTVO RASELJENIH OSOBA I IZBJEGLICA
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Ranije smo na ovoj stranici informirali o programima investicijske izgranje ili sanacije infrastrukturnih i drugih objekata na području Tramošnice.

Već nekoliko poslednjih godina Federalno ministarstvo raseljanih osoba i izbjeglica raspisuje javne pozive, bira i finansira projekte za program pomoći održivog povratka- izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru Republike Srpske.

Po prihvaćenim projektima iz ranijih godina već se neke aktivnosti realiziraju.

Ovih dana je završeno asvaltiranje saobraćajnice kroz Čardak u dužini od 850 m, a preostalo je asvaltiranje puta od crkve prema Manjićima u vrijednosti cca 20.000 KM, za šta postoji novac i što će biti uskoro završeno ( prema riječima iz općine Pelagićevo )

U privitku izvod iz Odabranih projekata za 2014. godinu.

Tadija Leutar

[ Izvod iz odluke PDF ]

( Kompletna Odluka RC Tuzla RS infrastruktura PDF )

U mjestu Tramošnica prijem stoke iz poplavljenih područja

Iz Stožera civilne zaštite pozvali su stanovništvo iz poplavljenih dijelova općine od zaobalnih voda da svoju stoku izvedu i smjeste u mjesto Tramošnica gdje ih mještani već očekuju.

Isto tako u Tramošnicu se pozivaju svi stari i nemoćni iz poplavljenih dijelova da se tamo smjeste u prihvatne kuće.

Zavičajni klub Donja Tramošnica Thun

Poštovani Tramošnjani i prijatelji Tramošnice
Kao što je poznato situacija u Posavini i Slavoniji je još jako kritična. Još uvijek se mnogi bore protiv vodene stihije. Mi iz ZK D. Tramošnica smo odlučili startati akciju prikupljanja pomoći za poplavljena sela u Posavini. Navest ću samo par sela kao što su Prud, Domaljevac, Grebnice, Vojskova a pogođena su i sva ostala sela u Posavini.
Zato apeliramo na sve ljude dobre volje da nam je u Posavini pomoć potrebna. Svi koji žele na bilo kakav način pomoći mogu to preko našeg kluba učiniti. U pismu smo postavili uplatnicu preko koje možete novčanu pomoć uplatiti. Mi se zahvaljujemo unaprijed svima koji će bilo kakvu pomoć pružiti našim ljudima u Posavini.

( više )

22. kolo I županijske lige Nogometnog saveza Posavske županije
NK Tramošnica - NK Sloga(Tolisa) 0:2U derbiju 22. kola prve županijske lige naša ekipa je ugostila trenutno prvoplasiranu ekipu Sloge iz Tolise. U prvom poluvremenu NK Tramošnica je igrala prilično dobro i stvorila je par izglednih prilika ali ih nije uspjela realizirati pa se na odmor otišlo s 0:0.

U drugom poluvremenu gosti su odlučnije krenuli u utakmicu i poslije nekoliko minuta iz jedne gužve u našem šesnaestecu su poveli sa 1:0. Sredinom drugog poluvremena je glavni sudac malo uzburkao strasti kada je zbog jednog starta domaćeg igrača na sredini terena dodijelio prestrogo crveni kartom da bi vidjevši da je pogriješio minutu kasnije zbog običnog starta dao crveni karton i gostima što je izazvalo burne reakcije igrača kao i publike. Utakmica se nastavila i gosti su u nastavku zabili još jedan gol za konačnu pobjedu od 2:0 za goste.

[ pogledajte fotografije ]

( Tablica Prve županijske lige )

21. kolo I županijske lige Nogometnog saveza Posavske županije
NK Hajduk(Orašje) - NK Tramošnica 4:1Dana 4.5.2014. u Orašju gostovala je ekipa NK Tramošnica kod NK Hajduk Orašje. Utakmica je igrana po kišovitom i vrlo prohladnom vremenu. Teren je bio klizav, natopljen vodom i težak za igru. Domaćin je tijekom cijele igre pokazao više želje za pobjedom, a to je i postigao. ...

( više )

[ pogledajte fotografije ]

( Tablica Prve županijske lige )

Sv.Josip 2014 - Blagoslov polja u GrabuBlagoslovi polja u našoj župi Sv.Ivana Krstitelja - Tramošnica D. počnu od Jurjeva u Orlovom Polju a završe na Spasovo u Čardaku.

I svugdje, predvođeni župnikom, fra Jozom Puškarić molimo da naša polja i usjeve Gospodin oslobodi od svega što bi moglo umanjiti plodove rada. Te lijepe prošnje upućujemo na sve četiri strane svijeta, svake godine do sada i od sada. A poslije Sv.Mise i Blagoslova, ritual je uvijek isti, domaćini nagovaraju nazočne da baš kod njih idu na svečani ručak, da baš za njihovim obiteljskim stolom blaguju u zahvalnost Bogu za sva dobra na zemlji. ...

( više )

[ pogledajte fotografije ]

20. kolo I županijske lige Nogometnog saveza Posavske županijeBosanska Bijela, 27. travnja 2014.
Naša nogometna ekipa je na gostovanju u Bos. Bijeloj, od domaće ekipe Posavina 108, izgubila rezultatom 3-1. Utakmica se igrala po prohladnom kišovitom vremenu. Obzirom da se domaća ekipa bori za I mjesto od samog početka su krenuli sa silovitim napadima. Naša ekipa je pružala snažan otpor. Čak smo imali i dvije stopostotne šanse koje nisu realizirane. Domaći su poveli lijepim golom postignutim iz slobodnog udarcas sa dvadesetak metara. Lopta je preko zida odsjela u kutunebranjenog dijela gola. Sredinom drugog poluvremena, nakon nekoliko naših neiskorištenih prilika domaćini so poveli sa 3-0.

Naša ekipa je ublažila poraz krasnim pogotkom iz slobodnog udarca kojeg je sa 25 metara izveo Pajić taako snažno i precizno da se domaći vratar nije ni pomaknuo. Tramošnjane je na ovom gostovanju bodrilo oko 35 vjernih navijača. Nakon ovog kola naša ekipa je zauzima IV mjesto na tabeli I županijske lige ...

[ pogledajte fotografije ]

Tablica Prve županijske lige

Uskrsni turnir u TramošniciJa što proleti 'tica kod mene u avliji, u Pavlov'ćima proleti 'ko i ova god'na od Uskrsa do Uskrsa. Sretoh fra. Jozu paroka dan posle Uskrsa u Gradačcu, smije se i kaže, rođo puna nam Tramošnica juče. A dan prije nisam to ni primijetio da nam je selo puno mada sam u Tramošnici za Uskrs redovno od 2002. god'ne. Mada reče Josa da se ni on ne sjeća da je bilo tolik' svijeta na misi k'o ovaj put . Jasno je meni da Tramošnica trenutno nije ono što je bila ali nemojte Tramošnjani dozvolit' da Tramošnica umre zauv'jek. Pa zar ste zaboravili da je tim selom vodo moj djed i tvoj djed moja baba i tvoja baba dođite u Tramošnicu. ...

( više )

Jurjevo 2014. – Blagoslov polja u Orlovom PoljuGodinama pratim vremensku prognozu par dana prije Jurjeva kako bih znao što ponijeti od garderobe. U većini slučajeva, u Zagrebu je te dane tmurno, sivo, prohladno i kišovito, a čim prijeđem Savu vrijeme bude prekrasno. Ove godine suprotno. U Zagrebu lijepo, no prije polaska naleti nekakav pljusak pa sam ipak ponio i mantil i kišobran. Tijekom puta red kiše, red sunca, a Sunce pozlatilo slavonska polja i sumnjam da igdje u svijetu tako čarobno izgledaju nepregledna, žuta polja uljane repice.
Prekrasna duga napravila slavoluk jednim krakom na Papuku, a drugim na Majevici. Čudo se skriva u tim njenim kapljicama i spektru boja. Einstein je rekao da ima više savršenstva u običnoj kapljici vode, nego u svim strojevima, koje su izmislili ljudi. ...

( više )

U 19. kolu NK Tramošnica pobijedila ekipu Mladosti iz Sibovca rezultatom 4:1Tramošnica, 20, travnja, 2014.
Po promjenjivom proljetnom vremenu i pred brojnim domaćim kao i gostujućim navijačima naša nogometna ekipa je u vrlo sadržajnoj i borbenoj utakmici savladala ekipu Mladosti iz Sibovca rezultatom 4:1.

Svake godine Uskrs bar na kratko okupi Tramošnjane i tada naš kraj oživi, a kako nema nekih posebnih mjesta gdje bi se svi mještani mogli okupiti, nogometna utakmice je uz nedeljnu misu prilika da se skoro svi Tramošnjani nađu na jednom mjestu. Mnoštvo ljudi se danas okupilo na utakmici između NK Tramošnice i Mladosti iz Sibovca, atmosfera je bila prilično dobra, navijalo se iz sveg glasa i sve je proteklo u najboljem redu, Pred kraj utakmice je varljivo proljetno vrijeme malo pokvarilo ugođaj, jer je iznenadni pljusak rastjerao mnogobrojnu publiku koja je spas od kiše potražila u ugostiteljskom objerktu našeg nogometnog kluba.

[ pogledajte fotografije ]

Tablica Prve županijske lige

18. kolo NK Frankopan (Špionica) - NK Tramošnica 0 : 1Špionica, 13, travnja, 2014.
NK Tramošnica je na gostovanju kod ekipe NK Frankopan iz Špionice upisala prvu gostujuću pobjedu u proljetnom dijelu natjecanja u Prvoj Županijskoj ligi.

S ovom pobjedom naša ekipa je napredovala na tabeli i sada je na visokom 4. mjestu Prve Županijske lige.

Tablica Prve županijske lige

U 17. kolu NK Tramošnica pobijedila ekipu Boka rezultatom 3:2Tramošnica, 06, travnja, 2014.
Po lijepom proljetnom vremenu i pred brojnim domaćim kao i gostujućim navijačima naša nogometna ekipa je u vrlo sadržajnoj i borbenoj utakmici savladala ekipu Boka s rezultatom 3:2.
Gostujuća momčad je bolje otvorila utakmicu i djelovala je opasnije i agresivnije na terenu što im se na kraju i isplatilo jer su iz jedne gužve u šesnestercu uspjeli zabiti pogodak.
Rezultat se nije mijenjao do pred sam kraj prvog poluvremena, i kad je izgledalo da će gosti otići na odmor s golom prednosti uslijedila je jedna brza akcija domaće ekipe i došlo je so izjednačenja.

Početkom drugog poluvremena NK Tramošnica je ponovno postigla pogodak za vodstvo 2:1. Ekipa Boka se nije mirila s takvim rezultatom jer su im bodovi prijeko potrebni u borbi za opstanak pa je nastavila s napadima i u jednoj gužvi je izborila jedanaesterac. Publika je burno reagirala na ovu sudačku odluku dovikujući da penal nije postojao ali ti protesti nisu omeli igrača gostujuće momčadi koji je s lakoćom svladao vratara za izjednačenje rezultata.

Utakmica se nastavila i dalje u jakom ritmu izmjenjivali su se napadi čas na jednoj, čas na drugoj strani, i samo je bilo pitanje vremena kad će pasti gol. To se je i dogodilo sredinom drugog poluvremena kada je igrač NK Tramošnice iz slobodnog udarca sa 20-ak metara zabio izvanredan pogodak za 3:2.
Do kraja utakmice rezultat se više nije mijenjao i domaća ekipa je ostvarila drugu domaću pobjedu u proljetnom dijelu natjecanja.

Poslije 17. kola NK Tamošnica je zadržala 5. mjesto sa 29 bodova, deset bodova manje od prvoplasirane ekipe Sloge iz Tolise.

[ pogledajte fotografije ]

Tablica Prve županijske lige

Predsjednik Hrvatskog Boksačkog saveza Bono Bošnjak i
šef Stručnog stožera HBS-a Željko Mavrović dovode najbolje boksače iz regije na
boksački spektakl u Tramošnicu 26. i 27. 07. 2014.ZAGREB, 13, veljače, 2014.
Rad s mladim boksačima i njihov nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje će se u listopadu ove godine održati u Zagrebu, bit će prioritetna zadaća predsjednika Stručnog izbornog stožera muške boksačke reprezentacije Željka Mavrovića.

»Jedan od uvjeta pod kojim sam nedavno preuzeo mjesto čelnog čovjeka Hrvatskog boksačkog saveza je da stvorimo jedinstvo svih boksačkih djelatnika i takve uvjete trening i nastupa koji će omogućiti da naši boksači budu stalni sudionici europskih i svjetkih prvenstava te da ih što više izbori plasman na olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru. Uvjeren sam da smo imenovanjem Željka Mavrovića za predsjednika Stručnog stožera muških reprezentacija napravili prvi korak k ostvarenju tih ciljeva«, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik HBS-a Bono Bošnjak. .......

[ više ]


Tramošnico, sve me tebi zove,
Održana deveta Tramošnička fešta u Grenchenu(CH)GRENCHEN/Švicarska - Jedan od najatraktivnijih događaja na prostoru Švicarske za sve iseljene posavce iz Posavine koji privlače zvuci rodnoga kraja ma gdje se nalazili, svakako je večer Zavičajnog kluba Donja Tramošnica. Devetu godinu za redom organizirali su zabavu simboličnoga imena „Selo moje sve me tebi zove“ u Luxori dvorani u Grenchenu, u blizini Solothurna (Švicarska). Okupili su se posavci, prije svega porijeklom iz Tramošnice a koji rade u Švicarskoj ali i iz Njemačke i Austrije. Orila se izvorna posavska, zaigralo posavačko kolo a nastup HKUD Croatia iz Basela pokazao je da znaju jako dobro prezentirati kroz ples i pjesmu i druge krajeve BiH i RH. .......

[ više ]


OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE FRA LOVRA MILANOVIĆAPonajviše podataka o mučeniku fra Lovri, sabranih na jednom mjestu ,moguće je naći u knjizi Fra Marijana Karaule – „Fra Lovro Milanović 1777 – 1807“, tiskane 2007.godine u nakladi Matice Hrvatske Sarajevo.

Žitelje Tramošnica su ponosni što je fra Lovro, neposredno prije mučeničke smrti 1807., bio na službi u tadašnjoj župi Tramošnica . U svim sadašnjim župama, nastalim iz Tramošničke župe tih vremena, fra Lovro živi u čašćenju i pobožnostima. U mjestu pogibije, sadašnjoj župi Sv.Ilije - Turić gdje je fra Lovro i ukopan, na mjestu ukopa u mjesnom groblju, nad izgrađenim grobljanskim fra Lovrinim spomenikom a neposredno ispred grobljanske kapelice, svake godine na Mladu nedjelju u rujnu,održavaju se pobožnosti u čast fra Lovri. U župi Gospe od Anđela - Tramošnica G. svake godine u veljači (mjesecu mučeničke smrti) se mole Spomen Mise za dušu fra Lovre. .......

[ više ]
 

Gadget za direktno slušanje Radio Orlovog Polja, za sve koji imaju Windows 7 ili Vistu.
Gadget možete preuzeti ovdje.


Za detaljno objašnjenje o tome što su gadgeti(programčići) možete pogledati na
stranicama Microsofta ovdje.


LINKOVI

 

POVIJEST KATOLIČKE ŽUPE TRAMOŠNICA
diplomski rad fra Mije Jozanović


PREUZMITE OVDJE

(Ako želite spremiti ovaj diplomski rad na vaš disk, desni klik miša i onda
Save Target As)

TRAMOŠNIČKI SPOMENAR

(Ako želite spremiti knjigu na vaš disk, desni klik miša i onda Save Target As)


Financijski Izvještaj zavičajnog kluba
D. Tramošnica Thun

Zadnja izmjena 20.03.2012


Humanitarna akcija -
"Za djecu Tramošnica"

Zadnja izmjena 26.06.2007

DONACIJE ZA IZGRADNJU SPOMENIKA PALIM BRANITELJIMA TRAMOŠNICE


KONTAKT

Vaše prijedloge, pisane priloge i sve ostalo možete mi slati na


 

KUHARSKI RECEPTI  

PITA SA MOCICOM
Ovaj lijepi recept nam je poslala Biljana

BOSANSKI LONAC
Ovaj odlični recept obavezno isprobajte

JUNEĆE ŠNICLE U ŠAMPINJONIMA

HURMAŠICE
Evo i jedan kolač

  BUREK

POTREBNO:
tijesto za savijaču
500 g mljevene govedine
250 grama mljevene svinjetine
1 glavica luka (kapule)
1 žličica papra
sol
ulje

NACIN PRIPREME:
Sitno isjeckani luk dobro izmiješajte sa posoljenim i popaprenim mesom. Tijesto razvucite u tanke kore, poprskajte ih uljem te ravnomjerno rasporedite smjesu i zavijte savijaču. Stavite u zamašćenu posudu i pecite u pećnici.

 

design by Mato Anić  (c) 2002 - 2010. All rights reserved.